Три знакови отсъствия на днешните консултации за ротацията при президента

...
Три знакови отсъствия на днешните консултации за ротацията при президента
Коментари Харесай

Трето знаково отсъствие на консултациите при Радев

Три знакови отсъствия на днешните съвещания за ротацията при президента Радев.

Първо не се появи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който прати единствено карето договарящи дами.

След това се скри и съпредседателят на Политическа партия и финансов министър в оставка Асен Василев.

Третата политическа мощ Движение за права и свободи пък бе показана от по-неизвестния си съпредседател Джевдет Чакъров, а не от весдесъщия Делян Пеевски.

Вашата парламентарна група интензивно поддържаше ръководещото болшинство, в това число по най-важните решения, които взе 49-ото Народно събрание, без обаче публично да бъде част от ръководството, обърна се Радев към представителите на Движение за права и свободи.

Според президента, това основало предпоставки за редица разбори и тълкувания, които се проектират и върху процеса на договарянията, които водят сега ГЕРБ и ПП-ДБ. Включително и по тематиката за нюансите за плаващите болшинства.

В тази връзка по какъв начин виждате ролята на Движение за права и свободи в един идващ ротационен интервал. Разбира се, в случай че стигнем до подобен – попита Радев.

Отговори му Джевдет Чакъров:

„ За консултациите, които се организират, бихме желали да кажем, че страната би трябвало да има непоклатимост и предвидимост. В това отношение нашата позиция не се трансформирала за това да се откри формула за ръководство на страната с оглед и на политическата обстановка в страната, и на комплицираната геополитическа обстановка в международен аспект. Нашата поддръжка е била постоянно предвидима и поредна. Да, ние сме подкрепяли това държавно управление, главно във връзка с нашия европейски път и европейския небосвод на страната ни, както и участието в НАТО. Посланието и от почетния ни ръководител, и от нашата Национална конференция е, преследвайки огромните цели – Шенген, еврозоната, ние би трябвало да обърнем внимание и на дневния ред на хората, по отношение на стандарта на живот и това, което е в страната ни “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР