Три земетресения на територията на България регистрира Европейския сеизмологичен център

...
Три земетресения на територията на България регистрира Европейския сеизмологичен център
Коментари Харесай

Три труса тази нощ стреснаха Шуменско

Три трусове на територията на България записва Европейския сеизмологичен център през отминалата нощ. Най-голямото люшкане и и боязън е било за жителите на Шумен и прилежащите селища.  От уеб страницата на сеизмологичния център излиза наяве, че трусовете са били три на брой. Първият е регистриран в 23.29 ч. с епицентър сред селата Радко Димитриево и Ивански, вторият - в 23.47 ч. в село Дибич и третият, покрай Шумен, в 00.06 ч. Трусовете са усетени най-силно по високите етажи на жилищните здания, а хората ги разказват като преминаваща вълна.

Земетресението било усетено в Нови пазар, Каспичан и Велики Преслав. Хората разказват земетресението като детонация и настояват, че е било мощно в региона на епицентъра.   " Беше мощно, а да е толкоз от 3 нагоре, би трябвало да е като вятър духна и ужасно ", " Помислих че нещо падна от горния етаж ", разясняват жители в обществените мрежи.  

" Усети се много мощно, все едно някой хвърли бомба, в началото се чу тон като че ли духа пъклен мощен вятър и по-късно последва много мощно разклащане "., споделя пострадал от Велики Преслав. Трусът е траял 1-2 секунди.  Някои хора споделят, че са усетили два поредни труса, като вторият е бил по-силен и нескончаем.

Засега няма информация за вреди и потърпевши.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР