"Три заседания на чрезвичайния комитет" е политическа сатира за "Брекзит"Филм

...
"Три заседания на чрезвичайния комитет" е политическа сатира за "Брекзит"Филм
Коментари Харесай

Българи играят във филм за Брекзит, номиниран за БАФТА

"Три съвещания на чрезвичайния комитет " е политическа ирония за "Брекзит "

Филм с присъединяване единствено на български артисти получи номинация за премиите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство в категорията за късометражно кино (БАФТА), съобщи

"Три съвещания на чрезвичайния комитет " е политическа ирония за "Брекзит ", разказана посредством облици от българското село. Младият артист Мартин Христов от Сатиричния спектакъл е в основната роля.

Играта съпътства Мартин Христов през целия му живот. Когато е на сцената, завръшва с аплодисментите на публиката. А когато играе обичаните си настолни игри, не е значимо дали печели или губи.

В черно-белия филм с номининация за БАФТА артистът приема облика на най-младия човек в българско село - метафора на паниката към "Брекзит ". Демократичното взимане на решения минава през "Три съвещания на чрезвичайния комитет ". В случая той би трябвало да се произнесе за пазаруването на Уникрава, която дава мляко колкото 10 000 крави.

"Хора, които се лъкатушат сред двете отзиви, както беше и по време на обстановката с "Брекзит ". Аз съм в ролята на младо момче, което е доста чисто откъм всичките тези неща в комитета, който командва селото от доста години и аз съм внезапно една спънка за тях и внезапно момчето, което ще си споделя истината ", изясни Мартин Христов.

Британският режисьорски тандем "Jones " снима кино лентата единствено с български артисти, впечатлен от особеното им лъчение.

"Те са проучвали доста българското кино. Гледали са доста наши български филми, просто с цел да видят интонацията, по какъв начин ни приключва речта, по какъв начин стартира, какво желаеме да кажем даже с паразитните си думички ", споделя Христов.

"Три съвещания на чрезвичайния комитет " към този момент е спечелил няколко фестивални награди. Преди да разбере дали ще завоюва и БАФТА на 13 март, Мартин още веднъж хвърля зар. Той ще му покаже посоката на новата игра.

"Филмът приключва по какъв начин моят воин се обръща към камерата и споделя: Ще пристигна. Много скоро! Така че, да. Може би за всички нас светлото бъдеще ще пристигна и то доста скоро, уповавам се ", споделя артистът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР