Три японски застрахователни компании ще спрат да застраховат кораби за

...
Три японски застрахователни компании ще спрат да застраховат кораби за
Коментари Харесай

Япония спира да застрахова кораби, плаващи в руски води

Три японски застрахователни компании ще спрат да застраховат кораби за вреди във всички съветски води заради войната в Украйна, което евентуално ще засегне вноса на енергийни запаси в Япония, в това число полутечен природен газ (ВПГ), заяви вестник японския вестник " Никей ", представен от Ройтерс.

Трите застрахователни компании са почнали да уведомяват притежателите на кораби за решението си в петък, заяви бизнес всекидневникът.

Решението на застрахователите е подбудено от отхвърли на презастрахователните компании да поемат опасности, свързани с войната в Украйна, написа вестникът.

Решението, което важи даже за водите в Далечния изток на Русия, надалеч от боевете, може да направи корабоплаването там прекомерно рисковано за някои компании, се споделя в информацията.

Вносът на японски полутечен природен газ от съветския план " Сахалин-2 " може да бъде обиден, написа " Никей ". Комплексът на остров Сахалин, който е отчасти благосъстоятелност на " Газпром " и японски компании и е жизненоважен за енергийната сигурност на Япония, защото съставлява 9% от вноса на полутечен природен газ в страната.

Трите японски застрахователни компании евентуално ще стартират договаряния с презастрахователните компании след коледните празници за вероятно рестартиране на покритието, написа вестникът.

Почти всички плавателни съдове получават корабна застраховка без в допълнение покритие за съветски води, което прави региона прекомерно рисков за навигация, написа " Никей ".

През февруари лондонският морски осигурителен пазар добави украинските и съветските води към Черно и Азовско море към листата си със зони, считани за високорискови, поради войната в района.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР