Три състезателни коня умряха по време на най-голямата конна надпревара

...
Три състезателни коня умряха по време на най-голямата конна надпревара
Коментари Харесай

Три мъртви коня и 118 арестувани на най-голямата конна надпревара във Великобритания

Три спортни коня умряха по време на най-голямата конна конкуренция във Англия Гранд Нешънъл. Ежегодното събитие в Мърсисайд мина под знака на митинги на деятели, защитаващи правата на животните, като общо 118 души са задържани.

Състезанието, гледано онлайн от 70 хиляди по трибуните и още милиони по малкия екран, бе помрачено от съдбовно рухване още на първото затруднение на коня Хил Сикстийн. В предходните два дни от конкуренцията живота си изгубиха още два спортни коня - Дарк Рейвън и Енвой Спешъл.

Стартът в събота стартира със забавяне, откакто към 15 деятели нахлуха на хиподрума и се залепиха за трудностите, което наложи интервенция на полицията. Стотици други стачкуваха пред оборудването и вътре в него. " Общо 118 души са задържани по съмнение за нанасяне на вреди и нарушение на публичния ред ", оповестиха от полицията в Мърсисайд.

" Знам, че всички присъстващи тук обичат конете, само че мъченията, които изпитват те, би трябвало да шокират всички ни ", съобщи студентката Сара Маккафри, която бе от протестиращите. " Точно по тази причина взех решение да сложа тялото си сред тези коне и тяхната гибел на хиподрума ", добави тя.

Според статистиката от началото на година в конни надпревари в страната са починали 49 коня. Гранд Нешънъл е изключително рисков за конете поради извънредно сложните трудности, които постоянно провокират рухвания, някои от които с съдбовен край. " Дори тези, които оцеляват, ще страдат до края на живота си ", обясниха протестиращите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР