Три пожара са потушени от екипи на Районната служба Пожарна

...
Три пожара са потушени от екипи на Районната служба Пожарна
Коментари Харесай

Пожарната в Силистра призова гражданите да пазят горите

Три пожара са потушени от екипи на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) в Силистра, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Горели са боклуци в село Българка и сухи треви в регионите на Старо село и Силистра.  Няма материални вреди, а с помощта на бързата реакция на огнеборците са избавени две здания.

От РДПБЗН-Силистра предизвестяват, че с повишението на температурите се основават предпоставки за пораждане и разпространяване на пожари. Оттам напомнят, че за интервала до 31 ноември 2024 година е  пожароопасен сезон в горските територии на в региона.

В тази връзка от Регионалната дирекция дадоха препоръки на жителите и призоваваха за запазване на горите от пожари. Те би трябвало да потърсят безвреден път и да изоставен региона на пожара, в посока противоположна на посоката напразно, като се движат наоколо до водоеми или водоизточници. След като са избегнали първичната заплаха, неотложно да потърсят помощ на тел. 112. В случай че има хора наоколо до пожара, би трябвало да бъде подаден сигнал за това. Гражданите би трябвало да опишат на пристигналите на място пожарни екипи цялата информация, с която разполагат, и да следват техните инструкции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР