Три партии ще влязат в европарламента и 3 може би

...
Три партии ще влязат в европарламента и 3 може би
Коментари Харесай

Райчев: 3 партии в европарламента и 3 – може би

Три партии ще влязат в европарламента и 3 " може би " ще влязат.,,ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са сигурни. При Патриотите остана само Ангел Джамбазки, до момента в който Валери Симеонов надали има някакви шансове. Това разяснява социологът Андрей Райчев пред бТВ. Той направи разбор на разпределението на силите при започване на акцията за Брюксел.

Между двете съществени политически сили се следи доста напрегната конюнктура. През последните години Българска социалистическа партия постепенно и последователно стопяваше изоставянето си от ГЕРБ и не щеш ли за първи път предишния месец се откри, че има разбъркване и към този момент Българска социалистическа партия води на ГЕРБ с към един пункт, сподели Райчев. Но посочи: „ Да не забравяме, че това са социологически данни, при които хората са уверени, че ще гласоподават, само че в деня на избора въобще не гласоподават ”.

,,Това, което е особеното при тези избори, е, че ГЕРБ основателно и с всички сили се пробва да прави европейски политики, до момента в който Българска социалистическа партия не желае изобщо да разисква тази тематика, т.е. - едните отиват да вършат европейски избори, а другите отиват, с цел да смъкват ГЕРБ от власт``, разяснява социологът. По думите му Корнелия Нинова е съставила листа с два мощни детайла - Елена Йончева с рейтинг над 40 % и Иво Христов.

По отношение на премиера Андрей Райчев разяснява, че Борисов е плебей на личния си календар. „ В този смисъл той преглежда президентството като свое бъдеще, само че не смятам, че това към този момент е допустимо да се случи, или в случай че се случи, ще бъде инцидентно. Той обаче остава един човек, който занапред може да реши да направи нова коалиция, може да реши и да се отдръпна като министър председател ”, счита социологът. „ Така че предварителни избори са безусловно вероятни с неговата воля, в случай че реши да вземем за пример да смени съдружните си сътрудници. Но този вид като президент към този момент го няма``, съобщи Райчев.

,,Да, ГЕРБ загуби няколко % около свадите с " апартаментгейт ", загуби може би и първото място, само че Цветанов загуби най-вече, той загуби от своя рейтинг``, сподели още Андрей Райчев. И изясни: „ Рейтингът на Цветан Цветанов се срина. Той е под този на Жан Виденов. В момента съотношението доверие - съмнение към зам.председателя на ГЕРБ е 10:90 ”

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР