Три от световните суперзвезди на тениса - Роджър Федерер, Рафаел

...
Три от световните суперзвезди на тениса - Роджър Федерер, Рафаел
Коментари Харесай

Тенис звезди ще играят благотворително за Австралия

Три от международните суперзвезди на тениса - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Серена Уилямс, ще вземат присъединяване в показателен мач за набиране на средства за битка за горските пожари в Австралия. Очаква се да се включат още Ник Кириос, Стефанос Циципас, Наоми Осака и Каролинe Вожняцки. Благотворителното събитие ще се организира на 15 януари на ст. " Род Лейвър Арина " в Мелбърн, където пет дни по-късно се открива първият за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open (20 януари-2 февруари).

" За към два часа и половина ние ще покажем най-хубавото от тениса и в същото време ще се съберем дружно като общественост, с цел да дадем нашия дребен принос към общите старания за битка с това злополучие ", съобщи президентът на австралийската тенис федерация Крейг Тили.

Някои от австралийските топтенисисти персонално ще подкрепят фондовете за набиране на средства в родината си. Кириос разгласи, че ще подари по 200 австралийски $ ($140) за всеки ас, който реализира на шампионатите през януари. Световната №1 при дамите Ашли Барти пък ще преведе всички пари, които завоюва от конкуренцията в Бризбейн тази седмица.

World no 1 Ashleigh Barty will donate any winnings from the Brisbane International to the bushfire relief fund.

Tennis Australia has offered $100 for every ace at the ATP Cup, while Simona Halep has pledged $200 every time she shouts at her coach!

➡ https://t.co/RH3ZGISNQx pic.twitter.com/FwjmCa4zPC
— BBC Sport (@BBCSport) January 5, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР