Три от най-проблемните терени в район Младост, които са предвидени

...
Три от най-проблемните терени в район Младост, които са предвидени
Коментари Харесай

Фандъкова запазва 3 терена в Младост за зелени площи, чрез заменки

Три от най-проблемните терени в регион " Младост ", които са планувани за застрояване, ще останат зелени площи . Това са парцелите до бл. 61 и 68 в озеленяването към бул. " Андрей Ляпчев " ; пред бл. 320 на ул. " Атанас Москов " и ул. " Свето Преображение " и до бл. 401 и бл. 409 на ул. " Филип Аврамов ". Те ще бъдат разменени със свободни общински терени ., написа столичният кмет Йорданака Фандъкова в своя " Facebook " профил.

Тя изяснява, че " притежателите на тези три парцела дадоха своето единодушие след извънредно тежки и дълги договаряния . Продължават диалозите за разрешаване на още два проблема - до бл. 19 и бл. 70 в " Младост 1 ".

Фандъкова благодари на всички, които са работили градивно, с цел да се намерят работещи решения, с които да се отбрани публичния интерес в баланс с правата на притежателите на парцели. " Това не са лесни решения , не са нито толкоз бързи, колкото желаеме, нито стават единствено с общи приказки ".
 Пореден митинг в
Пореден митинг в " Младост " против застрояване на зелените площи

Заради сложени заграждения на градинка

По нейна заповед от няколко месеца работна група отпред с основния проектант на София арх. Здравков и представители на всички политически сили са прегледани повече от 30 парцела в " Младост ", планувани за строителство .

Столичният кмет добавя, че са направени критерии за оценка на всеки терен - осъществено озеленяване, построена алейна мрежа, несъгласие на подробния проект с общия организационен проект на Следствен отдел към окръжна прокуратура, стадий на капиталовото планиране и други

Предстои нанасяне в кадастралната карта на трите терена, за които през днешния ден е получено единодушие. Те ще бъдат разменени за общински терени, планувани за строителство, отдалечени от жилищни блокове , до магазин " Принцес " на бул. " Ал. Малинов ", изяснява тя.

" Веднага по-късно имаме подготвеност да приключим процедурата по замяна в общинския съвет , за което, най-малко към този момент, има единодушие от всички политически сили ", разяснява Йорданака Фандъкова.
 За „ Обединена София “ частната благосъстоятелност е узурпирана
За „ Обединена София “ частната благосъстоятелност е узурпирана

Стоп на бетона, желаеха граждани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР