Три организации за политика, финансирани от лидери в криптовалутната индустрия,

...
Три организации за политика, финансирани от лидери в криптовалутната индустрия,
Коментари Харесай

Криптокоалиция super PAC влиза в изборите за Сенат със $78 милиона

Три организации за политика, финансирани от водачи в криптовалутната промишленост, ще започват 2024 година с общо 78 милиона $ финансови активи.

Тяхната водеща цел е да окажат основно въздействие по време на изборите за президент в Съединени американски щати, оповестиха групите, представени от CNBC.

Огромната сума, която са подготвени да употребяват в поддръжка на евентуални прокрипто претенденти, борещи се за места в Камарата на представителите и Сената, демонстрира по какъв начин криптовалутната промишленост към момента се пробва да въздейства на изборите зад Океана.

И трите организации, известни като super PACs, могат да набират и харчат неограничени суми в поддръжка на желаните от тях претенденти, добавя CNBC.

Криптоиндустрията изгуби един от най-големите си донори в лицето на Сам Банкман-Фрийд, откакто той беше задържан и наказан по седем престъпни обвинявания. Общо той е дарил над 36 млн. $ на акции и на PAC по време на междинния избирателен цикъл през 2022 година, като прокурорите настояват, че част от тези средства са от негови клиенти.

PAC включва суперкоалициите Fairshake, Protect Progress и Defend American Jobs.

Откакто публично започва по-рано тази година, Fairshake е събрала дарения от над 20 авторитетни играчи в крипто пространството, съгласно групата.

Сред някои от донорите са платформата за продан на криптовалути Coinbase, ветеранът Рон Конуей, софтуерните мениджъри Камерън и Тайлър Уинкълвос и Ripple, бизнес компания за крипто решения. Самият Брайън Армстронг, основен изпълнителен шеф на Coinbase, неотдавна призна, че е дарил 1 млн. $ на Fairshake.

Fairshake super PAC към този момент е похарчил над 1 милион $ за телевизионна реклама в поддръжка на определена група законодатели, като някои от тях имат дълга история в поддръжка на криптоиндустрията.

Такъв образец е ръководителят на Камарата на представителите по финансови услуги Патрик Макхенри, който е прочут  съюзник на криптоиндустрията, добавя CNBC.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР