Три нови случая на атипична тромбоза, асоциирани с ваксината срещу

...
Три нови случая на атипична тромбоза, асоциирани с ваксината срещу
Коментари Харесай

Тревожно! Още 3 случая на тромбоза след ваксиниране с АстраЗенека във Франция

Три нови случая на атипична тромбоза, асоциирани с имунизацията против ковид на " АстраЗенека ", са били регистрирани във Франция сред 19 и 25 март, съобщи Франс прес, като се базира на здравните управляващи. Два случая са завършили със гибел.

От началото на имунизационната акция във Франция са регистрирани 12 случая, от които 4 завършили със гибел, на тези редки тромбози, заяви Френската организация по медикаментите.

Става дума за атипични тромбози на огромните вени, значително церебрални, само че също и на храносмилателната система, които могат да се асоциират с тромбоцитопения (дефицит на тромбоцити) или с проблеми със съсирването.

Френската лекарствена организация обаче напомня, че Европейската организация по медикаментите е удостоверила, че изгодите от имунизацията надвиват над риска.

Случаите във Франция са станали приблизително девет дни след имунизирането, главно при дами, без предишни оповестени болести. Девет души са били под 55 години, а три над 55 години.

Френската лекарствена организация предлага на хората, които са били имунизирани с този артикул, да се съветват неотложно с доктор при положение на продължаващи над три дни признаци, като задъхване, болежка в гърдите, отичане на краката, болежка в стомаха, остро главоболие, замъглено зрение или синини на разстояние от мястото на инжектиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР