Три нови досъдебни производства пое на специален надзор Апелативната прокуратура

...
Три нови досъдебни производства пое на специален надзор Апелативната прокуратура
Коментари Харесай

Още три досъдебни производства на варненската прокуратура за неспазване на карантината

 Три нови досъдебни производства пое на специфичен контрол Апелативната прокуратура във Варна през днешния ден. Две от тях са били формирани от Териториалното поделение в Девня, а едното е на Районната прокуратура във Варна.

Те са за нарушение на наредбата, разпоредбите и ограниченията, издадени срещу разпространението на заразна болест, каквато е коронавирусната зараза – закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс. Деянията са осъществени по време на оповестеното изключително състояние поради COVID-19, обвързвано със смъртни случаи.

Прави усещане, че постоянно измежду нарушителите са водачи на товарни камиони, които след завръщането си в страната не извършват карантинния интервал от 14 дни, а още веднъж поемат зад граница.

Другите случаи са на варненци, завърнали се от рискови страни, най-често Италия, които употребяват престоя си тук за персонална работа.

По време на пандемията от COVID-19 и изключителното състояние по отношение на това прокуратурата припомня, че си изискуем взаимно отговорно държание, като едно от нещата е общественото разграничаване.

Престъплението по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост по пет години и санкция от 10 000 до 50 000 лв.. 

От началото на оповестяването на изключителното състояние досега Апелативната прокуратура във Варна реализира специфичен контрол и управление на 11 досъдебни производства по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР