Три нови чешми за питейна вода вече са на разположение

...
Три нови чешми за питейна вода вече са на разположение
Коментари Харесай

Вече има безплатна питейна вода за пътниците на летище София

Три нови чешми за питейна вода към този момент са разполагаем на пътуващите през летище София, директно в зоната преди политане, оповестиха от пресцентъра на „ Софийска вода “.

Две от тях са ситуирани в бранш „ Заминаващи “ на Терминал 2, а една – на Терминал 1. Те са смарт потомство със сензорно ръководство на струята, имат алтернатива за пълнене на бутилки или чаши, както и фонтанка (кран с бутон за фонтан) за комфортна директна консумация.



Така заминаващите пасажери от столицата към този момент имат обезпечен достъп до питейна вода, а летище София прави поредна крачка към наложилата се европейска процедура за свободен достъп до водни запаси и понижаване на пластмасовите боклуци. Кампанията за съоръжение на летище София с чешми с питейна вода е резултат от партньорството със „ Софийска вода “, част от интернационалната група Веолия.

През май операторът на летището разгласи проектите си за ускорено вложение до края 2025 година Повече от 50 млн. лева годишно ще бъдат влагани в развиването на аерогарата в идващите три години. Покритият паркинг на Терминал 2 ще бъде реновиран за близо 24,5 млн. лева, оповестиха в средата на ноември от оператора на летище София.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР