Три морски общини ще събират отпадъците в нова а анаеробна

...
Три морски общини ще събират отпадъците в нова а анаеробна
Коментари Харесай

Анаеробна инсталация ще обработва отпадъците на Бургас, Несебър и Поморие

Три морски общини ще събират отпадъците в нова а анаеробна апаратура. Жителите на Бургас, Несебър и Поморие ще събират разделно биоразградими боклуци. Изграждането на модерната система за преработката на отпадъци е почнало.
Две компании към този момент са подали планове по дейностите, свързани с създаване на оборудването. Основната задача на системата, която от дълго време се употребява в доста страни от Европейския съюз, е да се понижи количеството на депонирани битови боклуци. Това ще докара до понижаване на парниковите газове и ще помогне в борбата за изменението на климата.
Други резултати от плана, който касае трите общини са, че при построяването на анаеробната апаратура ще се открият нови работни места и ще бъдат понижени отчисленията за неутрализиране на боклуци.
Новата система за преправка на боклук ще понижи количествата боклуци и ще удължи живота на последната построена клетка в районното хранилище. Капацитетът за преправка на анаеробната апаратура е 30 652 тона на година . Ще бъде построена от 8 биореактора, система за перколата, биогаз система, газ вместилище и мобилно съоръжение.
Определено е мястото, където системата ще се обитава. Това е улица " Крайезерна " в Бургас, наоколо до пречиствателната станция за отпадни води.
Съоръжението се осъществя по план " Изграждане на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци на територията на район Бургас ". Парите за него са от безплатна финансова помощ и лично финансиране, което се реализира от трите общини, които вземат участие в плана.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР