Три момиченца, резултат от спонтанна бременност, проплакаха под покрива на

...
Три момиченца, резултат от спонтанна бременност, проплакаха под покрива на
Коментари Харесай

Тризнаци по естествен път се родиха в „Селена“

Три момиченца, резултат от спонтанна бременност, проплакаха под покрива на болница „ Селена “. Бебенцата се появиха на бял свят на 17 януари с минутка разлика между тях, в 10:08 часа  първа се появи Стефания с тегло 1770 грама, по-късно в 10:09 часа най-мъничката Ана с тегло 1590 грама и най-после Мария с тегло 1700 грама.

Тризначките се появиха в екипа на доктор Красимира Чалова, доктор Илия Амалиев, неонатолога доктор Димитър Пепеланов, анестезиолога доктор Дилова и ак. Яворова.

На първия ехографски обзор доктор Чалова открива двуплодна бременност, само че единствено две седмици по-късно родителите били сюрпризирани да чуят, че в действителност бебенцата ще бъдат три. Интересно е, че Ана и Мария са еднояйчни близначки с обща плацента, а Стефания е независимо бебе с настрана сакче. На този стадий фамилията било осведомено с рисковете, които крие такава бременност. Практиката е да се редуцира броят на бебетата, с цел да се понижи шансът за неподходящ излаз от бременността. Към днешна дата майката Гина споделя за този миг, че изрично е отказала редукция. „ Поех риска и си споделих, щом Господ е споделил три, значи ще са три. “

До 20-та седмица всичко минава изцяло обикновено, само че по-късно се постанова да се направи по този начин наречения серклаж, с цел да бъде арестувана бременността. А последните съвсем четири месеца майката е трябвало да си почива у дома, което се оказало огромно предизвикателство за нея. Тя споделя още, че интервенцията е била планувана за 25 януари, само че почналата родова активност постанова да се направи седмица по-рано в 33 гестационна седмица и 3 дни. И тук още веднъж открива прокоба с божественото число 3 и има вяра, че нищо не е било инцидентно и всички компликации и неразположения, през които е минала са си заслужавали.

Стефания, Мария и Ана ще останат под наблюдаване от неонатолозите в интензивния бранш на болница „ Селена “, до момента в който доближат нужното целесъобразно тегло за своята възраст и са подготвени да се приберат вкъщи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР