Три концерта са включени в съпътстващата програма на III Летен

...
Три концерта са включени в съпътстващата програма на III Летен
Коментари Харесай

Три концерта ще съпътстват оперния фестивал „Сцена на вековете“ в Търново

Три концерта са включени в съпътстващата стратегия на III Летен сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете “, който ще се организира през лятото във Велико Търново. Концертите ще са в Летния спектакъл на остарялата столица и стартират на 6 юли с „ Класика § Джаз с Хилда Казасян “. Най-популярните типичен мелодии на маестро Вили Казасян ще бъдат показани от щерка му Хилда и Русенската филхармония със специфичното присъединяване на Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.

На същински театър с песните на „ Опасният чаровник “-Тодор Колев великотърновската аудитория ще може да се наслаждения на 17 юли. Музикалните осъществявания ще са на оркестъра на Държавна опера-Варна и група „ Акага “, а солист ще е артистът Филип Аврамов.

Най-успешната група на българската лайв сцена – Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “ ще гостуват във Велико Търново в границите на съпътстващите събития на „ Сцена на вековете “ на 24 август, дружно с оркестъра на Държавна опера-Пловдив.

Осем заглавия – опера, балет и мюзикъл са включени в класическата стратегия на тазгодишния фестивал „ Сцена на вековете “ на крепостта Царевец. На откритата сцена в Двореца най-хубавите си спектакли за сезона ще покажат балет „ Арабеск “, Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “-Велико Търново и оперите от Бургас, Варна и Русе.

„ Сцена на вековете “ 2018 стартира на 7 юли с балета „ Ромео и Жулиета “. Оперните заглавия в афиша на фестивала са „ Мадам Бътерфлай “ (14 юли), „ Луд Гидия “ (3 август), „ Джоконда “ (11 август) и „ Аида “ (18 август).

Под звездите на Царевец през лятото ще има и три мюзикъла –„ Зоро “ (21 юли), „ Криворазбрана цивилизация “ (27 юли) и „ Човекът от Ла Манча “ (5 септември).

Като подарък за публиката след всеки театър ще бъде предавано аудио-визуалното шоу „ Царевград Търнов – Звук и светлина “.

III Летен сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете “ е притежател на влиятелния лейбъл „ Европа на фестивалите, фестивалите на Европа “ 2018-2019 и ще се организира под патронажа на министъра на културата господин Боил Банов. Фестивалът се провежда годишно от 2008 година от община Велико Търново и Общинска туристическа организация „ Цареврад Търнов “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР