Три жени се разследват по подозрение, че на Нова година

...
Три жени се разследват по подозрение, че на Нова година
Коментари Харесай

Китайски фенер е подпалил маймунарника в Германия с изгорели десетки животни

Три дами се проверяват по съмнение, че на Нова година са пуснали летящите фенери, единият от които евентуално е предизвикал пожара в немски зоопарк, при който починаха над 30 животни, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки публични представители.

Трите дами са жителки на град Крефелд в провинция Северен Рейн-Вестфалия покрай границата с Нидерландия. Те са майка и двете й дъщери, на възраст от 30 до 60 години. Трите са се предали сами в полицията, след отдадената на пожара конференция, заяви началникът на полицията Герд Хопман.

Трите се проверяват по съмнение за предизвикателство на пожар по несъобразителност, заяви прокурорът Йенс Фробел. Максималното наказване е до пет години затвор.

Много германци посрещат Нова година с фойерверки, само че летящите фенери са противозаконни най-малко от десетилетие в съвсем цялата страна и не са изключително публикувани. Търговската верига Real разгласи през днешния ден, че стопира продажбите им в провинция Мекленбург - Предна Померания, където към момента фенерите са разрешени.

 Китайски фенер е запалил маймунарника в Германия с изгорели десетки животни
© Reuters

Малките хартиени балони с топъл въздух се употребяват в Азия от епохи, а дамите купили 5 фенера по интернет и си мислели, че е разрешено да бъдат пускани на Нова година. Четири от фенерите са били открити паднали в покрайнината, само че петият най-вероятно е предизвикал пожара, в който починаха 5 орангутана, 2 горили (включително една 48-годишна мъжка), шимпанзе, прилепи и птици.

" Виждам съм доста човешки трупове и бях стъписан какъв брой наподобяват на хора телата на обгорелите огромни човекоподобни ", разяснява Хопман, представен от " Ройтерс ".

" Жените са пуснали фенерите с концепция да им се осъществен благопожелания и са нямали визия какво могат да провокират. Трябва да им се отдаде заслуженото, че демонстрираха храброст сами да се предадат ", добави полицейският началник. Той отхвърли да разкрие имената им, защото против тях към този момент са отправяни закани.

 Китайски фенер е запалил маймунарника в Германия с изгорели десетки животни
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР