Три избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия ще

...
Три избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия ще
Коментари Харесай

Само три подвижни избирателни секции ще има на местния вот във Враца

Три изборни секции за гласоподаване с преносима изборна кутия ще има на територията на община Враца на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври, научи BulNBews.bg.
В община Враца са постъпили общо 36 заявки от жители, които имат потребност да употребяват услугата. Те били разпределени както следва: за Враца – 8 броя, за село Бели извор – 11 бр., за Три кладенци – 11 бр., за Вировско – 3 бр., за Костелево, Веслец и Мраморен – по 1 бр.
Според ЦИК една секция за гласоподаване с преносима изборна кутия може да обгръща територията на едно или повече от едно обитаемо място. Предвид подадените заявки Общинската изборна комисия е решила, че една преносима изборна кутия ще обслужва село Бели извор, друга – Три кладенци, а едната ще бъде за Враца и кметствата Веслец, Вировско, Косталево и Мраморен.
Избирателите, включени в описите за гласоподаване с преносима изборна кутия, могат да гласоподават за общински съветници и за кмет на община. Избирателите с адресна регистрация на територията на кметствата, в които се дефинира образуването на ПСИК, могат да гласоподават и за кмет на кметството, което се отбелязва от членовете на ПСИК в рубрика „ Забележки “ на изборния лист – „ Гласувал за кмет на кметство “. В случай, че ПСИК обслужва повече от едно кметство, в рубрика „ Забележки “ на изборния лист се вписва и наименованието на кметството, когато е гласувано за кмет на кметство, прецизираха от ОИК-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР