Три испански комедии (със субтитри), предоставени от Институт Сервантес в

...
Три испански комедии (със субтитри), предоставени от Институт Сервантес в
Коментари Харесай

Лятно кино в Парка на смеха

Три испански комедии (със субтитри), предоставени от Институт Сервантес в София, ще бъдат показани през днешния ден, 23 август, на 24 и 28-и в Парка на смеха към Музея на хумора и сатирата в Габрово. Входът е свободен. Място има за всички, само че може да гледате кино лентата и в обичания си сгъваем стол, в случай че си го донесете. При неприятно време прожекциите ще са в Залата на жирафите. Начален час - 20.30, осведоми Светлана Михайлова, пиар.
Габровци и гостите на града ще се насладят на четири стойностни кино лентата. Първият е "Пласидо ", режисьор Луис Гарсия Берланга, 1961 година В дребен недодялан град на няколко буржоазни дами хрумва концепцията да провеждат коледна акция под мотото "Покани на трапезата си един дрипльо ". Същността на самодейността е най-нуждаещите се да споделят вечерята на Бъдни вечер със заможни фамилии и да се насладят на изчезналите им топлота и деликатност. На 24 август следва филмът "Овцете не изпускат влака " на режисьора Алваро Фернандес Армеро, 2014. Луиса и Алберто са принудени да изоставен огромния град и да се реалокират в малко селце. Идиличният живот обаче бързо стартира да демонстрира и своето не толкоз отзивчиво лице. Въпреки че двойката не е в най-прекрасния миг в връзките си, Луиса е захласната от концепцията за второ дете непременно.
Следващият филм от програмата е на 28 август - "Изисквания да бъдеш естествен човек " на режисьора Летисия Долера, 2015 година Мария е тридесетгодишна млада жена, чийто живот като че ли й е обърнал тил - няма работа, изхвърлили са я от жилището й, няма другар и живее надалеч от фамилията си. В едно изявление я питат какъв човек е. Тя си дава сметка, че не дава отговор на нито едно от условията, с цел да бъде считана за "нормална " и се залавя да се трансформира в "нормален човек ".
Лятното кино ще завърши на 29 август със "Зоотроп ", режисьор и сценарист Сотир Гелев, България, 2016 - анимация за възрастни, само че подобаваща и за деца. За да изпълнят задачата си два робота - Примус и Децимус, би трябвало да преминат през лабиринт, който е цялостен с невероятни предмети. Филмът демонстрира тази страна от битието, когато вярата съвсем напуща героите, само че те се движат, водени от твърдоглавие, от нелепост или просто от липса на други хрумвания. Поставени в непривични за тях условия, роботите са принудени да вземат решения, за които не са програмирани.


"Пласидо " , реж. Луис Гарсия Берланга

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР