Три хиляди души от източната част на Берлин бяха евакуирани,

...
Три хиляди души от източната част на Берлин бяха евакуирани,
Коментари Харесай

Обезвредиха 100-килограмова бомба от Втората световна война в Берлин

Три хиляди души от източната част на Берлин бяха евакуирани, откакто край " Александерплац " беше открита бомба от Втората международна война. Късно нощес близо 100-килограмовата бомба беше сполучливо обезвредена.


Близо 100 килограмовата бомба е открита при строителни работи върху имот наоколо до един от комерсиалните центрове. В диаметър от 300 метра беше затворен достъпът до туристическия магнит " Александерплац ".

В този регион живеят 3000 души, има старешки дом и магазини. Телевизионната кула, която се намира наоколо, не беше включена в евакуацията, обаче топката ѝ, която се извисява на 200 метра над морското ниво, беше.

Това се е наложило поради опасения, че при детонацията е допустимо елементи до бомбата да я доближат. В топката на телевизионната кула се намира ресторант и бар.

От полицията в Берлин оповестяват, че по време на обезвреждането са се появили непредвидени механически проблеми. До произшествия не се е стигнало, тъй като усложненията са били отстранени сполучливо.

Неутрализирането на адската машина аргументи транспортен безпорядък в Берлин нощес. Бяха спрени влаковете на градската железница. Често в Германия се откриват боеприпаси от Втората международна война. Колко още невзривили се бомби, гранати и мини има подземен е незнайно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР