Три години след пандемията българин още чака багажа си от

...
Три години след пандемията българин още чака багажа си от
Коментари Харесай

Пандемията мина и замина, а българин още чака багажа си от Ухан

Три години след пандемията българин още чака багажа си от Ухан, защото не може да пътува до такава степен. Това описа пред " Телеграф “ Стоян Конев.

Преди рецесията с COVID-19 младият мъж постоянно посещавал града за фестивала на китайската Нова година и оставал там по 4-5 месеца. Там е работил като аниматор. Стоян се оказа в " епицентъра “ на пандемията и след големи перипетиил, съумя да се завърне у нас през февруари 2020 година. Тогава той избра да се прибере през Пекин, защото Шанхай беше измежду градовете с най-вече инфектирани.

" Продължавам да очаквам куфара си. Надявам се скоро моя позната да ми го донесе. Тя се прибра при фамилията си и не си е идвала към този момент две години. Мерките там бяха драконовски. Преди Ухан беше затворен за туристи и не можеше да се пътува без публична причина - да вземем за пример да видиш родителите си. Сега дават визи, само че цените на билетите са безобразно скъпи. Така че към този момент не имам намерение да пътувам до Китай “, изясни Стоян Конев.

Мерки

Той изясни, че единствено при един позитивен случай се затваря целият град. " Много са прецизни там. Иначе хората се върнаха към естествения темп на живот - заведенията за хранене и клубовете са отворени. Децата също вървят присъствено на учебно заведение. Маските не са наложителни, само че там ги носят. В Ухан се разхождаха с маски още преди пандемията, това е всекидневно за тях “, описа той.

Стоян описа, че е обичал да върви там, тъй като му харесва освен градът, само че и хората. " Китайците са благи и положителни, единствено в Ухан са малко по-особени. Мога да направя съпоставяне със софиянци и перничани. По- елементарно се палят. По-темпераментни са “, изясни той.

Изисквания

Допреди към година имаше прецизни условия, с цел да посетиш Ухан - да си китаец или да имаш родственици там, публична покана, като за начало утвърдена от държавното управление, фотография на белите дробове с лекарско мнение, и то единствено от избрани лечебни заведения. Тогава бяха нужни и два поредни PCR теста през един ден, още веднъж от избрани места. Те трябваше да са направени две седмици преди пътуването. След това се изискваше и трети PCR - 24 часа преди полета. Пътуващите до Ухан по-късно трябваше да преминат и през 14-дневна карантина в хотел при идване в главните градове. Следваше още една карантина - от седем дни, още веднъж в хотел, само че в последната дестинация. И всичко това на лични разходи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР