Три години след началото на експеримента по превръщането на някои

...
Три години след началото на експеримента по превръщането на някои
Коментари Харесай

Соларните пътища се провалиха

Три години след началото на опита по превръщането на някои междуселски пътища във Франция в електроцентрали със слънчеви панели основателите от компанията " Колас " признаха, че той се е провалил. Това заяви уеб сайтът lifestyle.bg, като се базира на непознати медии.

Основният проблем се е оказала тежестта на постоянно преминаващите трактори, които са вредили на настилката от фотоволтаици даже повече от тировете. Жителите на околните до тези сектори от пътищата села пък се оплакали от извънредно високия звук, който издавали гумите на колите. Не помогнало и намаляването на скоростта до 70 км/ч. Най-неприятното за плана обаче било събитието, че панелите, инсталирани хоризонтално, не могат да улавят дейно слънчевите лъчи, тъй като за задачата трябвало да бъдат ситуирани под ъгъл, само че тогава самата концепция за шосе електростанция се обезсмисля.

Преминаването на колите също ограничавало в допълнение успеваемостта на слънчевия път. Например за един от инсталираните във френската провинция пътища се очаквало да генерира 800 киловатчаса дневно, само че се оказало, че генерацията е едвам 409 кВтч дневно.

От компанията " Колас " са признали, че към този момент слънчевите пътища остават просто добра концепция, която за момента не може да се осъществя дейно на процедура.

През 2016 година на някои от пътищата в Нормандия, Франция, са били конфигурирани 2800 фотоволтаични панели, с цел да се ревизира дали пътищата могат да се трансфорат в източник на възобновима сила.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР