Три години след като се оттегли от тениса, бившата №1

...
Три години след като се оттегли от тениса, бившата №1
Коментари Харесай

Каролине Возняцки се завръща след три години

Три години откакто се отдръпна от тениса, някогашната №1 в света Каролине Возняцки разгласи завръщането си в спорта в интеревю за списание „ Vogue “.

32-годишната датска тенисистка разкрива, че е почнала да тренира още веднъж след раждането на второто си дете през октомври и е осъзнала какъв брой доста й липсва спортът.

„ Трудно е да се каже за какво или какво се случи, само че когато татко ми Пьотр ме видя да упражнявам този ден и сподели: „ Изглежда, че се забавляваш “, разбрах нещата доста по-ясно.

Последните три години отвън тениса бяха отдадени на фамилията ми и в този момент с две прелестни деца желая да реализира други цели “, споделя Возняцки.

Тя разкри, че възнамерява да се върне на шампионата в Монреал през август като подготовка за US Open, където е двукратна финалистка.

Возняцки прекара 71 седмици отпред в класацията на WTA и завоюва 30 трофеи в кариерата си, в това число Australian Open 2018 и WTA Finals 2017. Тя се отдръпна от тениса през 2020 година след представянето си на Australian Open.

Тя се причислява към дълъг лист от тенис майки след Виктория Азаренка, Елина Свитолина и Тейлър Таунсенд, до момента в който се чакат завръщанията на някогашните номер 1 в света Анжелик Кербер и Наоми Осака.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР