Три години след като чува страшната диагноза Лимфон на Ходжкин,

...
Три години след като чува страшната диагноза Лимфон на Ходжкин,
Коментари Харесай

Да победиш рака след тригодишна борба и да спечелиш олимпийското злато



Три години откакто чува страшната диагноза Лимфон на Ходжкин, сноубордистът Mакс Парo завоюва първа купа за Канада от зимните олимпийски игри в дисциплината слоупстайл

"Тази купа демонстрира, че всичко е допустимо. Преди три години лежах в болнично легло без сила, без мускули и без кардио. Днес съм олимпийски първенец и направих най-хубавото съревнование в кариерата си ", сподели Паро след страхотния си триумф, съобщи

Той печели сребро в Пьонгчанг, само че девет месеца след Игрите в Южна Корея научава, че има рак. Трябва да претърпи общо 12 курса химиотерапия в границите на 6 месеца.

В изявление пред CBC споделя: "Хората ме срещаха на улицата, идваха при мен и започваха да плачат. Почувствах, че би трябвало да ги уверя – всичко ще бъде както преди ".

И той съумява. Веднага щом получава "зелена светлина " от лекарите, че може да възобнови тренировки, влиза във фитнеса.

Две години по-късно той прекара и COVID-19. А през 2021 година печели премията "Laureus " в категория "Завръщане на годината ".

"Минах през пъкъла. Това беше първият път, в който трябваше да сложа сноуборда си в килера. Чувствах се като лъв в клетка. Сега се усмихвам всякога, в който мога да се кача на сноуборд, и това се предава в тренировките ", описа канадецът.

27-годишният Макс Паро пропуща надпреварите в слоупстайла през предишния сезон, с цел да насочи напъните си към биг еъра.

"Това, което претърпях, ме промени като човек и като състезател. Като човек преди одобрявах живота за даденост, а към този момент не е по този начин. Всеки път, когато се кача на сноуборда, го правя оценка доста повече спрямо преди. Ценя това, че мога да се занимавам със пристрастеността си всеки ден ", сподели новият първенец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР