Три години след катастрофата на Germanwings, в която пилот умишлено

...
Три години след катастрофата на Germanwings, в която пилот умишлено
Коментари Харесай

Европа приема нови правила за психично здраве на пилотите

Три години след злополуката на Germanwings, в която водач съзнателно се разруши в планински скат, Европейска комисия одобри нови правила за психологично здраве на водачите , изискват от самолетните компании за пръв път да извършат психическа оценка на водачите, преди да ги наемат, оповестява " Ройтерс ".

Следователи заключиха, че умишлени дейности на втория водач Любиц са довели до злополуката на пътническия аероплан на 24 март 2015 година на полет от Барселона до Дюселдорф, убивайки всичките 150 души на борда.

 Любиц съзнателно разрушил пътническия аероплан, потвърдиха проверяващи
Любиц съзнателно разрушил пътническия аероплан, потвърдиха проверяващи

Това се удостоверява в финален отчет

Прокурорите разясняват, че водачът е страдал от психическо разстройство, довело до мисли за самоубийство , само че е скрил заболяването си от своя шеф, част от групата на Lufthansa.

Новите правила имат за цел да предотвратят сходна покруса , като дават на всички водачи достъп до стратегия за подкрепяне при положение на проблеми с психологичното здраве, а европейските авиолинии ще извършат психическа оценка на водачите, преди да стартират работа.

Пилотите към този момент подлежат на годишни медицински прегледи, само че те не включват рутинна цялостна оценка на психологичното здраве .

 Лекар предложил на Любиц да влезе в психиатрия 2 седмици преди да разбие самолета
Лекар предложил на Любиц да влезе в психиатрия 2 седмици преди да разбие самолета

Изданието отбелязва, че на 10 март доктор

Пилотите ще бъдат тествани на инцидентен принцип за алкохол във всички европейски самолетни компании и задгранични превозвачи, които летят в Европейския съюз. Тези дейности ще бъдат наложителни, като стюардите и стюардесите също ще бъдат подлагани на повече проби за психоактивни субстанции.

" С тези правила Европа вкарва верните принадлежности за опазване на психическата валидност на екипажа ", разяснява изпълнителният шеф на Европейската организация за авиационна сигурност - EASA Патрик Ки.

Авиокомпаниите и държавите-членки на Европейски Съюз имат временен интервал от две години, в който да приложат новите правила .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР