Три години Катя и Здравко, от обичния дует Ритон“, тънели

...
Три години Катя и Здравко, от обичния дует Ритон“, тънели
Коментари Харесай

Три години Катя и Здравко от „Ритон“ тънат в грях!

Три години Катя и Здравко, от обичния дует „ Ритон “, тънели в грях

Поне по този начин твърдяла майката на Катя, тъй като бъдещото семейство правело с@кс, без да са се венчали.И то три години, още като студенти от Музикалната академия.

Официално семейство станали на 23 декември 1978 година, след ултиматума на Катината майка.

А след пет години най-дългогодишното музикално семейство ще чества златната си женитба. Вече над 48 години пък дует „ Ритон “ радва меломаните с кристалните си гласове и съдържателните си песни.

Но малко на брой знаят, че пеещото семейство е минало през редица компликации след „ експлоадиране на демокрацията “.В тези тежки времена мнозина техни сътрудници подкарали такси, други подхванали ресторантьорски бизнес, трети се заловили с амбулантна търговия, с цел да свържат двата края, „ изхвърлени “ на периферията на живота.

Катя Михайлова и Здравко Желязков също не били пожалени от ориста. За да се закачат за „ вагоните на пазарната стопанска система “ им се наложило да продават кукли Барби.

Помогнал им техен прочут, вносител на известните играчки. Двамата даже си създали магазинче, в което продавали и други дрънкулки.

Въпреки че харчели нашироко, въпреки всичко съумели да издадат два от известните си албума „ Джалма “ и „ Болка от обич “.Но вятърът на смяната отново се обърнал към музиката и нейната магия. И дуетът още веднъж се върнал към заветната си любов-да прави и пее песни.

Инфо: Минаха години

 

Тагове: дует " Ритон " Катя и Здравко от " Ритон " Катя Михайлова и Здравко Желязков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР