Три години и половина родители не могат да погребат дъщеря

...
Три години и половина родители не могат да погребат дъщеря
Коментари Харесай

Безпрецедентен казус: Над три години родители не могат да погребат дъщеря си

Три години и половина родители не могат да погребат щерка си.  За този проблем алармира бащата на младата жена от Русе.

През 2020 година дъщерята на Петър Чернаев е умряла при неразбираеми условия в София. Докато трае следствието през тези години, тялото се е намирало в Александровска болница.

Преди дни родителите на Виолета са получили уведомление, че могат да отдадат последна респект на щерка си. Казват обаче, че от болничното заведение са им отказали да предадат тялото, до момента в който не платят близо 27 000 лв..

„ Съпругата ми отиде в Александровска болница и се оказа, че срокът, в който би трябвало да бъдат издадени документите е доста къс. Издадоха смъртния акт с датата в петък. Но служителката й даде ваучър за кремация с празна дата. Жена ми е попитала за какво. Казали й, че това е тъй като имаме отговорности към болничното заведение и до момента в който не платим към 27 000 лв., няма да предадат тялото ”, съобщи Петър Чернаев, представен от.

По думите му от този ден нататък фамилията ще дължи на болничното заведение и по 15 лв. дневно за предпазване на тялото в камерата.

От Александровска болница потвърдиха, че на 29 септември родителите са били осведомени, че могат да получат тялото на щерка си, с ангажимента - откакто платят дължимата сума за предпазване. Не е било освободено обаче незабавно, споделят от болничното заведение, защото служителката в клиниката по правосъдна медицина не е разполагала с всички документи, с цел да извърши това освобождение. От болничното заведение декларират, че тялото на умрялата може да бъде предадено на околните или акредитиран от тях представител във всеки един работен ден, а дължимата сума за предпазване на тялото в продължение на 3 години, лечебното заведение щяло да претендира по законоустановения ред. Никъде не се споделя по отношение на кого ще претенцията.

Oт Софийската градска прокуратура споделят, че още на 4 февруари 2020 година, т.е. няколко дни след гибелта на младата жена, държавното обвиняване е дало опция за освобождение на тялото. Родителите обаче не били съгласни.

„ Не бях склонен тогава, тъй като правосъдно здравната експертиза не беше направена и тъй като имахме основателни, както се оказа в следствие, съмнения, че тази правосъдно здравна експертиза ще бъде претупана или направена незадоволително качествено, тъй като не е посочено нито методът, по който се е случило, нито час на гибелта. В последните документи, които съм виждал и документи издадени от самата  Александровска болница, не е казано по никакъв метод по какъв начин се е случило, по кое време се е случило, а пък нашите съмнения са, че това е ликвидиране ”, съобщи бащата.

От прокуратурата споделят още, че при експертизата през 2020 година са взети всички проучвания и тялото не е било належащо повече за задачите на тази здравна експертиза.

Според родителите обаче на 17 август тази година е последната експертиза.

„ Разминаването се получава, тъй като когато ни предявиха предходната година материалите по делото, юристът откри основни пропуски, отклонения и поискахме да бъде направена още една експертиза. Това искане беше почетено от новия проверяващ прокурор ”, сподели Чернаев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР