Три фирми се състезават за доставка на нови мотриси за

...
Три фирми се състезават за доставка на нови мотриси за
Коментари Харесай

Три фирми се състезават за доставка на нови мотриси за БДЖ

Три компании се състезават за доставка на нови мотриси за БДЖ, оповестиха от държавната компания при формалното отваряне на заявките за присъединяване.

И трите са огромни производители на преносим жп състав . Обществената процедура е за " Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака за потребностите на " БДЖ-Пътнически транспорти " EООД ".

Прогнозната стойност на поръчката е 246 787 878, 93 лева без Данък добавена стойност. След разглеждане на документите на подалите заявки участници, процедурата ще продължи на стадий подаване на механически и ценови предложения . Това се чака да се случи доникъде на месец юли 2020 година

Трите компании са консорциум ДЗЗД " СТБ Трейнс " /с членове: Сименс Мобилити Австрия Гмбх и Сименс Мобилити ЕООД/, Алстом Феровиария С.n.A/ Аlstom Ferroviaria S.p.A, Обединение " Консорциум ЩАДЛЕР " /с членове: Щадлер Полска (Stadler Polska Sp.z o.o, Щадлер Буснанг АГ (Stadler Bussnang AG), Щадлер Сървис АГ (Stadler Service AG)/.

От компанията осведомят, че това е най-мащабната процедура за доставка на нов преносим състав през последните години . Очаква се с новите мотриси и локомотиви доста да се увеличи качеството на пътническите транспорти на БДЖ, което е главния приоритет в работата на управническия екип на сдружението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР