Три дни след кървавата атака във Виена службите нареждат пъзела.

...
Три дни след кървавата атака във Виена службите нареждат пъзела.
Коментари Харесай

Как нападателят от Виена се превърна от добро момче в убиец?

 Три дни след кървавата офанзива във Виена службите подреждат пъзела. Видео доказателствата демонстрират, че нападателят от Виена е работил самичък. Австрийските управляващи признаха за пропуски в системата. Започва следствие за какво е било подценено предизвестие на Братислава, че през лятото Куйтим Фейзулаи се е опитал да купи нелегално оръжие от Словакия.

" Не биел на очи ", държал се възпитано, " бил прелестен ". Така разказват нападателя съседите му от Виена, осведоми Българска национална телевизия.

" Беше неугледен. Не беше гръмък, изобщо не беше като младежите, които подвигат страшна олелия. Една стара съседка описа, че един път той ѝ оказал помощ с торбите ", сподели Жаклин, съседка на Куйтим.

Разследващите не престават да търсят какво са пропуснали службите, с цел да се трансформира Куйтим от " положително момче " в палач. Австрийският канцлер назова решението Куйтим да бъде освободен от пандиза предварително като " доста погрешно ".

" Независимо, че той се е опитал да се причисли към Ислямска страна и е бил подготвен да се бие в непознати войни, нападателят е бил освободен по-рано от пандиза. Той сполучливо е заблудил програмата за битка с радикализацията, в която работят доста опитни и добре подготвени експерти ", сподели Карл Нехамер, вътрешен министър на Австрия.

През октомври при последното си посещаване в центъра за битка с радикализма Куйтим жигосал убийството на учителя по история във Франция. При обиска в дома на нападателя са открити доста доказателства, че той в никакъв случай не се отказвал от радикалния Ислям.

Според един от най-известните имами в Австрия казусът би трябвало да се търси в пандизите.

" Затворите са огнища на радикализация. Предупреждавал съм за това и още веднъж предизвестявам. Радикализацията е феномен, който би трябвало да се приема доста съществено. В австрийските затвори има 2000 пандизчии и един имам. В пандизите има потребност от повече духовници ", сподели имам Демир Рамазан.

Арестуваха двама мъже за стрелбата във Виена, Ислямска страна пое отговорност

Мюсюлманин. Син на имигранти от Турция. Роден в Австрия, Михаил Йозен има огледална биография на тази на Куйтим. Атаката го трансформира в " воин непредпазливо ". Той съумя да избави от изстрелите на Куйтим жена и ранен служител на реда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР