Три дни повече отпуск, ако откажеш цигарите. Тази инициатива е

...
Три дни повече отпуск, ако откажеш цигарите. Тази инициатива е
Коментари Харесай

​Три дни повече отпуск, ако откажеш цигарите - инициатива на кметицата на Смядово

Три дни повече отпуск, в случай че откажеш цигарите. Тази самодейност е поела кметицата на община Смядово Иванка Петрова като ексцентрична мярка за отричане от тютюнопушенето. Служителите на дребната община и на всички общински структури ще би трябвало да одобряват или да имат по-малко дни отпуска от сътрудниците си.

 
Идеята за необикновената мярка кметицата на Смядово заимствала от японска компания. Тя призна, че ѝ е неприятно, когато чиновниците ѝ бягат зад постройката да пушат. Тъй като не може непосредствено да ги накара да спрат цигарите, решила да не санкционира пушачите, а да подтиква непушачите.

" Аз желая на работното място да не се пуши и по време на робата. Искам да заявя, че това е изцяло непринудено, който желае ще си употребява тези три дни. Никого по никакъв метод не скланям ", сподели кметицата пред Българска национална телевизия.

Бързата сметка на Петрова посочила, че откраднатите минути за цигари се равняват на 3-4 дни годишно изгубено работно време. Преди да огласи ексцентричното си решение, проверила дали попада под ударите на закона. Оказва се, че законодателството не пречи да се подтикват работещите.

" Това е тласък за непушачите, по този метод наказваме ненапълно и непушачите. Плюс-минус 10 или 5 цигари, това е до някаква степен понижаване на тютюнопушенето. По-нататък може да се реши и да се откаже ", съобщи още Петрова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР