Три четвърти от французите са убедени, че младите хора под

...
Три четвърти от французите са убедени, че младите хора под
Коментари Харесай

Младите страдат най-много от covid-кризата според три четвърти от французите

Три четвърти от французите са уверени, че младежите под 30 години са станали жертва на пандемията от ковид, написа националният всекидневник Le Figaro, като се базира на резултатите от анкета на самостоятелния център за публично мнение Odoxa, направена за вестника и France Info. Изследването е извършено в интервала 18 и 19 ноември, а извадката включва 1671 души, в това число 686 представители на по-младото потомство (на възраст 15-30 години). 

Според изданието, измежду интервюираните 65% имат вяра, че младежите са потърпевши най-вече от здравната рецесия и нейните последствия, а 85% имат вяра, че в бъдеще ще бъдат още по-засегнати от нейните стопански последствия. На собствен ред 75% от младежите споделят, че коронавирусът им е предизвикал обилни вреди в учебен, професионален и персонален проект. 

По думите на основния изпълнителен шеф на консултантската компания Dentsu Consulting в обществените мрежи младежите показват разочарованието си от живота по време на пандемията. „ Колкото по-млади са, толкоз по-силно е чувството, че пропущат „ най-хубавите години от живота си “, отбелязва специалистът.

Докато мнозина ги съжаляват, един на всеки двама французи и 69% от хората над 65 години мислят, че „ от всички генерации точно младежите носят най-голяма отговорност за настоящата здравна обстановка, тъй като те са тези, които са съдействали най-вече за разпространяването на епидемията “. Сред самите „ виновници “ тази позиция се поддържа от 40% от интервюираните.

Ако в този момент младежите се оплакват от „ мъчения ", тогава наподобява, че ги чакат сложни времена: 70% от студентите се опасяват, че няма да могат да завършат сполучливо образованието си, а съвсем половината от младите експерти (47%) се притесняват, че няма да могат да запазят работата си или да си намерят такава. 

" В същото време младежите са обезпокоени от COVID-19: за здравето си (46%, измежду всички французи - 59%), само че най-много - за здравето на своите близки (80% и в двете категории). Именно съзнанието за заплахата, която коронавирусът съставлява за техните близки, изяснява обстоятелството, че новото потомство към момента съумява да се преценява с рестриктивните мерки по време на карантина ", обяснява Гаел Слиман, ръководител на Odoxa. 

Докато французите признават, че се оправят добре с втората карантина, 57% от младото потомство споделят, че обстановката им е сложна. Липсва им всичко или съвсем всичко от предходния им живот: другари, семейство, занимания и срещи. Проучването отбелязва, че респондентите на възраст 18-24 години акцентират очевидната разлика сред втората и първата карантина: умората им се е нараснала с 14% спрямо март. Въпреки това младежите, както всички останали във Франция, считат, че карантината е положително решение (65%) и ефективнаа мярка (60%). Освен това всеки втори млад французин е уверен, че тя би трябвало да бъде удължена с две седмици, написа Le Figaro.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР