Три автобуса с наскоро пристигнали в САЩ семейства мигранти отпътуваха

...
Три автобуса с наскоро пристигнали в САЩ семейства мигранти отпътуваха
Коментари Харесай

Разтовариха 3 автобуса мигранти до дома на американския вицепрезидент

Три рейса с неотдавна пристигнали в Съединени американски щати фамилии мигранти отпътуваха от Тексас и пристигаха във Вашингтон, където разтовариха хората посред мразовитото време покрай дома на вицепрезидентката на страната Камала Харис, съобщи Асошиейтед прес.

В рейсовете е имало сред 110 и 130 мигранти, съобщи Татяна Лаборд, ръководещ шеф на неправителствената организация " Първи отговор " (First Response), която работи с управляващите на Вашингтон за справяне с рецесията с хилядите мигранти, докарани в града по същия метод през последните месеци.

Пътниците в трите рейса са били по тениски макар ниските температури.

Пътуването е осъществено в миг, в който във Вашингтон бе записана най-студената Бъдни вечер, откогато се водят сходни статистики.

Пътниците на трите рейса са били завити от доброволци с одеяла и откарани в локална черква, където локална верига заведения за хранене е осигурила храна за тях. Много от мигрантите ще бъдат ориентирани към други дестинации.

Властите на щата Тексас към този момент не удостоверяват ролята си в тази интервенция. Но предходната седмица от канцеларията на щатския губернатор Грег Абът обявиха, че Тексас е провел пренасяне с рейсове на над 15 000 души от април до момента.

Мигрантите са били откарвани и оставяни във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Филаделфия.

Абът, като и други републикански губернатори на гранични с Мексико американски щати, са недоволни от имиграционната политиката на администрацията на президента Джо Байдън. 

Говорителят на Белия дом Абдула Хасан дефинира тактиката с превозването на мигрантите с рейсове като " жестока, рискова и срамна реклама ". Той акцентира, че администрацията е подготвена да работи с всеки, който предложи действителни решения.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР