Трейс груп холд печели поръчката за югоизточния обход на Пловдив

...
Трейс груп холд печели поръчката за югоизточния обход на Пловдив
Коментари Харесай

Трейс груп печели поръчка за обход на Пловдив с 34.5 млн. лв.


" Трейс груп холд " печели поръчката за югоизточния обход на Пловдив с цена от 34.5 млн. лева без Данък добавена стойност за построяването на 5 км път с магистрални габарити. Прогнозната стойност на обекта е 42 млн. лева без Данък добавена стойност. Това излиза наяве от.

Процедурата беше оповестена в края на февруари 2021 година по времето на държавното управление на ГЕРБ. Предложенията на претендентите бяха подадени на 22 март 2021 година, а близо година по-късно - на 10 март 2022 година, са отворени и ценовите предложения.

Общо да строят югоизточния обход на Пловдив. Двама от тях са били отстранени от конкуренцията. Единият е обединяването ДЗЗД " Пловдив 21 ", в което влизат " ПСТ Груп " и " Строй Инвест Груп 2 ". Другият е ДЗЗД " ВИА Филипополис ", в което са " Парсек Груп ", " Ескаватори " SH.P.K, " Растер-Юг " и " Интерхолд ".

" Трейс груп " печели поръчката с най-ниската цена - 34.5 млн. лева без Данък добавена стойност, и най-висока оценка на техническото предложение.

На второ място е класирано предлагането на обединяване към австрийската " Щрабаг " с цена от 41.7 млн. лева без Данък добавена стойност.

Трето е обединяването " Геопът Скобелева майка ", в което влизат " Геострой " и " Пътстрой 92 ". Те са предложили цена от 37.7 млн. лева без Данък добавена стойност.

Пътят би трябвало да е подготвен за година и половина

Петте километра нов път би трябвало да бъдат издигнати за година и половина.

Трасето на обходния път ще стартира в региона на пътен възел " Скобелева майка " при 98-ми километър на второкласния път II-56, ще продължава съвсем паралелно на жп линията и ще приключва при кръговото кръстовище при 14-ти км от пътя Пловдив - Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в построения през 2019 година нов четирилентов сектор от второкласния път Пловдив - Асеновград.

Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети.

Ще бъде построен надлез над жп линията Пловдив - Димитровград, с дължина 86 м.

Новата пътна артерия ще усъвършенства доста директното прекосяване от общините Куклен и Асеновград към автомагистрала " Тракия " и " Марица ", а оттова до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", като облекчи натовареното придвижване в Пловдив.

Ожалване на процедурата

В началото на април процедурата по желание на реализатор е обжалвана от отстранения участник - " ПСТ Груп ", демонстрира информация в Комисията за защита на конкуренцията.

Цената, която е дало обединяването, е близо 40 млн. лева без Данък добавена стойност. Тя е доста по-висока от тази на спечелилият и на процедура " ПСТ Груп " няма късмет да завоюва търга.

Обжалването на процедурата обаче ще забави реализацията на плана.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР