Тревогата по конфликта Русия - Украйна е съвършено основателна. Няма

...
Тревогата по конфликта Русия - Украйна е съвършено основателна. Няма
Коментари Харесай

Румен Петков: Тревогата по конфликта Русия – Украйна е съвършено основателна


Тревогата по спора Русия - Украйна е напълно основателна. Няма аналог на подобен интервал в черноморските взаимоотношения. Това съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. В предаването „ Лице в лице " по bTV той разяснява, че реакцията на Международната общественост и изключително на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е несъответстваща.

„ Русия безусловно на другия ден внесе гледище за събиране на Съвета за сигурност по този въпрос, то беше отклонено. След това се одобри да се събере Съвета за сигурност по украински искане. Това е доста грозна операция ". Петков е на мнение, че българският представител в Организация на обединените нации би трябвало да упорства пред генералния секретар на организацията за недопускане на сходен жанр безпринципни дейности на Съвета.

Председателят на АБВ акцентира значимостта на обстоятелството, че украинските кораби нарушават Черноморската акватория на Русия, и погрешно отношение е, че става въпрос за спор в Азовско море. „ Затова ние от АБВ настояваме за кардинална позиция. Мисля, че държавното управление прекомерно прибързано и без всевъзможни доказателства упрекна съветската страна и настоя за избрани дейности ", сподели Петков и добави, че позициите на страни, като Франция и Германия и общо на Европейски Съюз по тематиката са надалеч по-балансирани и правилни.

Румен Петков е безапелационен, че би трябвало да е ясно, че никоя страна не може да нарушава правилата на интернационалното право и е неприемливо използването на двойни стандарти и не трябва да се позволява сходни дейности да стават правила в организацията на работа на Организация на обединените нации и на Съвета за сигурност, тъй като противоположното би означавало, че Международната общественост е деморализирана с мъчно обратими вероятни ходове.

Председателят на Политическа партия АБВ счита за основателна позицията на премиера, който изяви мощно безпокойствие по протичащото се сред Русия и Украйна и вероятния процес на спора. „ Даваме ли си сметка, в случай че НАТО реши да стъпи там, какво става? Даваме ли си сметка, че ние сме НАТО? Даваме ли си сметка, че ние можем да бъдем въвлечени в един спор, в който да плащаме с жива мощ? Така, че България би трябвало да бъде доста по-категорична в условията си към Организация на обединените нации и НАТО ". Петков дефинира като голяма неточност позицията на страната ни, която е в поддръжка на Украйна.

В отговор на въпрос за трасето на „ Турски поток " през България, Румен Петков съобщи, че АБВ упорства с поддръжката на Европейската комисия, да се проведат договаряния с Русия и да се подсигурява директна доставка на съветска газ до България и до Европа. Той още веднъж разяснява като неуместна концепцията страната ни да купува съветска газ от Турция.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР