Третото Народно събрание за тази година се събира на 3

...
Третото Народно събрание за тази година се събира на 3
Коментари Харесай

Текат последни преговори за бъдещото коалиционно управление

Третото Народно заседание за тази година се събира на 3 декември в 9 ч. Днес текат последни договаряния сред четирите партии за бъдещо съдружно ръководство. В общественото пространство се появи вътрешна преписка на " Демократи за мощна България " с информация за нова конструкция на властта. Източници на bTV потвърдиха неговата достоверност.

Няколко часа по-късно обаче водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изостри тона, отхвърли да има договореност тя да е ръководител на Народното събрание и изиска от " Продължаваме промяната " документално съглашение за властта. Неочаквано Корнелия Нинова призна, че водачите на четирите партии не са се разбрали и още веднъж изиска документално съдружно съглашение.

„ Очакваме от мандатоносителя „ Продължаваме промяната “ да свикат политическата среща на четирите партии, с цел да почистим противоречивите въпроси “, съобщи тя на брифинг.

Нинова отхвърли, че тя ще бъде първият ротационен ръководител на Народното събрание. Такава договореност обаче е разказана във вътрешна преписка на „ Демократична България “, която се появи в общественото пространство. Никой от не разяснява, само че импровизирано признаха, че документът е достоверен. От „ Продължаваме промяната “ дефинираха концепцията като компромис.

„ Идея, която работи на други места, тука по-важно е кои са хората, които биха взели участие в тази ротация. Нашата цел сега, в границите на тези договаряния да реализираме съглашение, тъй че да можем да гледаме напред “, сподели Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната “.

В документа за новата конструкция на властта е разказано, че четирите партии са се договорили Министерският съвет да има единствено един вицепремиер и едно ново министерство. Вицепремиерът е с екоресор, а новото министерство е на електронното ръководство.
Снимка: bTV
По-рано денем депутати от „ Продължаваме промяната “ пристигнаха да огледат новото си работно място.

„ Целта е да подпишем съглашение преди да стартира работата на Народното събрание, сега текат интензивни договаряния “, добави Гюров.

„ Толкова са огромни и разнопосочни ползите, че те се договарят на политическо равнище “, сподели Александър Дунчев от „ Продължаваме промяната “.

В тези напрегнати часове изскочи фраза известна около някогашен ръководител на Народното събрание.

„ Утре ще бъде един доста прекрасен ден за българската народна власт “, съобщи Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “.

Бившият министър председател по традиция събра групата на ГЕРБ-СДС преди първото съвещание на Народното събрание и даде единствено три варианти на депутатите си да отсъстват.

„ Мога да се обзаложа, че с тази смяна ще стане замяна, няма да могат да ги намерят да върнат парите. Не желая да изглеждате разочаровани, дано в този момент и другите да носят отговорност, само че да се грижите за парите на данъкоплатците. Отсъствие от Народното събрание единствено при смъртен случай, бракоразвод или женитба “, съобщи Бойко Борисов.

От партията на Слави Трифонов резервираха безмълвие по въпросите на новата власт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР