Трето лице е задържано при антитерористично разследване във Франция заради

...
Трето лице е задържано при антитерористично разследване във Франция заради
Коментари Харесай

Трети задържан суданец за нападението в Югоизточна Франция

Трето лице е арестувано при антитерористично следствие във Франция поради нахлуване с нож южно от Лион в събота, при което двама души починаха, предадоха международните осведомителни организации.

И тримата обвинени са суданци.

Свидетели описаха в събота, че нападателят влезнал в магазин за тютюн в град Романс-сюр-Изер, покрай Гренобъл, и намушкал притежателите и клиент. След това той отишъл в близката месарница и нападнал още хора. Той сграбчва още един нож и атакува клиент с тъпия край, преди да влезе в супермаркет.

Спецпрокуратурата на Франция съобщи, че нападателят е задържан минути откакто коленичил на тротоара за молитва. Един от неговите познати също е бил арестуван.

Прокурорите не идентифицираха обвинения, само че обявиха, че той е суданец и роден през 1987 година.

По време на следващо претършуване на дома му управляващите откриват ръкописни документи, разкриващи ислямистки възгледи.

Президентът Еманюел Макрон даде обещание, че " ще обясни този непоносим акт ".

Според известията, министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер пътува до града по-късно през днешния ден.

В момента Франция е в обсада поради пандемията на ковид. Хората могат да купуват единствено артикули от първа нужда.

През последните месеци във Франция има редица офанзиви с нож. През януари френската полиция простреля и рани мъж в Мец, който размахваше нож и викаше " Аллах акбар ". Два дни по-рано различен мъж бе убит от полицията, откакто намушка един човек съдбовно и рани други двама в парижко предградие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР