Третият сезон на предаването Бригада Нов дом по bTV вече

...
Третият сезон на предаването Бригада Нов дом по bTV вече
Коментари Харесай

Мария Силвестър зад кусилите на `Бригада Нов дом`

Третият сезон на предаването " Бригада Нов дом " по bTV към този момент трогна мнозина с историите за многодетни фамилии с нелека орис, които мечтаят за уютно жилище. Как се снима предаването, което подарява усмивки, какво остава непоказано на екрана и по какъв начин тя приема ролята си в него, споделя водещата Мария Силвестър.

- Вие сте комедиант по специалност и - наподобява - по предопределение. Как се чувствате в новата роля в „ Бридага Нов дом “, където трагичните страсти доминират?

По предопределение - може би. В „ Бригада Нов дом “ съм водеща, което е и моята специалност. Ако преди този момент съм имала рубрики с смешен резултат, това не значи, че имам единствено този аспект като водещ. Относно „ Бригада Нов дом “ - трагични страсти има, само че в последна сметка значим е крайният резултат. Чувствам се прелестно, когато хората се ухилен. Когато очите им се ухилен. Стават красиви. Това ме прави изключително щастлива.

- Доколко участвате и зад кадър в предаването – да вземем за пример с хрумвания за ремонта, обзавеждането, поддръжка за фамилиите и прочие?

Цял един екип стои зад „ Бригада Нов Дом “. Всички участваме. Когато Караджов вземе решение за ремонта на даден обект, започваме да съгласуваме останалата част, по отношение на това решение. Тогава идва ред на комбинативната ни мисъл... постанова се да се съобразяваме с доста неща - лимитирано време, бюджет, действително положение на жилищата, което постоянно е прекомерно неприятно. Имаме доста добра противоположна връзка и непрестанно и на мен и на Караджов ни пишат хора, разчувствани от ориста на фамилиите с готовност да им оказват помощ. Слава Богу, хората не са изгубили своята сензитивност и съпричастност, даже в противен случай.



- Какво ще остане зад кадър и няма да бъде показано от „ Бригада Нов дом “?

Часове неспане, сериозни обстановки, несговорчиви съседи, отмалялост. Никога няма да се видят, тъй като те не са акцент. Забравяме ги в мига, в който покажем готовия дом на фамилиите.

- Как преценявате всред толкоз доста претенденти на кого си заслужава да помогнете? Участвате ли персонално в подбора?

За предаването не се кандидатства, това не е кастинг. Всеки сезон си има избрана линия. Новият сезон 3 да вземем за пример оказва помощ на многодетни фамилии. За тях получаваме информация, действителна, от общини и кметства. Разбира се, изследваме всички истории, които ни изпращат хората, и не е изключено някоя да бъде утвърдена. Самото одобрение става от продуцентите, само че и ние като екип участваме съществено в разискванията.

- Колко време прекарвате с участниците около снимането на епизода? Поддържате ли контакт с тях? 

Предварително знаем тяхната история, само че действително аз самата се виждам с тях три пъти по време на снимането на епизода - когато им оповестяваме, че са избрани; на третия ден от ремонта, когато им вършим изненада и на финала, когато им демонстрираме готовия дом. Периодично ги ревизираме по какъв начин са, само че то и няма по какъв начин другояче, по някакъв метод ние оставаме свързани, поради всичко, което претърпяваме дружно.

- Най-комичната битова обстановка, в която сте попадала?

Всичко битово обвързвано с мен е комично.

- Как наподобява Вашият дом?

Не е огромен, комфортен е, имам доста картини, две котки, тераса, която гледа към Витоша, и огромен двор. Хубав е по мой си метод, занапред ще се развива.

- Липсва ли Ви интервалът от Мери Репортери?

Не. Нищо, което е минало, не ми липсва. Беше прекрасен интервал, само че сегашният е най-хубав и по някакъв метод е подобен, поради всички предишни.

- Срещала ли сте още веднъж двете баби, които заснехне в именития си репортаж „ И аз съм от Съюз на демократичните сили “?

За Тонка единствено съм чувала от всякакви хора, само че другата баба не съм я виждала, нито съм чувала за нея. Дано да са добре, където и да са.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР