Третият републикански президентски дебат ще се проведе в Маями на 8 ноември

...
Третият републикански президентски дебат ще се проведе на 8 ноември
Коментари Харесай

Третият републикански президентски дебат ще се проведе на 8 ноември в Маями, като кандидатите са изправени пред най-строгите изисквания, за да се класират, за да излязат на сцената.

Кандидатите ще трябва да достигнат 4% в множество анкети и ще трябва да имат 70 000 уникални донори, за да спечелят място в дебата, заяви в петък Републиканският национален комитет. Републиканската партия не е обявила кои ще бъдат модераторите.

RNC направи съобщението дни преди кандидатите да се срещнат за втория си първичен дебат. Бившият президент Доналд Тръмп пропусна първия дебат и ще отсъства и от втория. Вместо това той планира да се срещне с настоящи и бивши синдикални работници в Мичиган, докато дебатът на 27 септември ще се проведе в президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния.

Най-важните моменти от първия републикански дебат: Прегледайте 7 ключови момента

Изискванията за третия дебат ще бъдат по-трудни за изпълнение от втория. За втория дебат кандидатите се нуждаят от поне 3% в две национални проучвания или 3% в едно национално проучване, както и две проучвания от четири от щатите с предсрочно гласуване - Айова, Ню Хемпшир, Невада и Южна Каролина, според RNC . Кандидатите за Белия дом също трябва да имат поне 50 000 уникални донора.

Републиканската партия не е потвърдила квалифицираните участници за дебата в сряда, но няколко кампании заявиха, че са удовлетворили оценките, включително бившия губернатор на Флорида Рон ДеСантис, бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, сенатор. Тим Скот, бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, биотехнологичният предприемач Вивек Рамасвами и бившият вицепрезидент Майк Пенс.

Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргум и бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън участваха в първия дебат, но техните присъствието за второто е несигурно.

Кандидатите се подреждат на сцената въз основа на реда им в анкети, които отговарят на стандартите, определени от RNC, като кандидатите с по-високи резултати стоят по-близо до централната сцена.

< p>Scott, който беше втори от десния край на сцената за първия дебат на Републиканската партия миналия месец, предложи RNC да промени начина, по който подрежда кандидатите за дебата следващата седмица. В писмо до председателя Рона Макданиел, кампанията на Скот твърди, че тъй като фракцията в Айова е водеща за гласуването на Републиканската партия през следващата година, „резултатите от анкетите от Айова трябва да бъдат основното съображение за класиране на подиума в дебата през септември.“

„Дебатната комисия имаше много обмислен подход към целия процес и ние продължаваме да приветстваме приноса на всички кандидати, партньори и заинтересовани страни“, казаха служители на RNC относно предложението на Скот. „Очакваме с нетърпение да бъдем домакини на друг честен и прозрачен дебат в Сими Вали.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР