Трети кръг – за лакомията За тези, които много са

...
Трети кръг – за лакомията За тези, които много са
Коментари Харесай

Нека Си Го Знаем! За Кой Кръг От Ада Сте Според Зодията!?

Трети кръг – за лакомията

За тези, които доста са папкали, ненаситно са пили и спали с комшии и сътрудници, а не са послушкали предизвестията, че лакомията е грях, поради който ще се гърчат в пъкъла, е запазен Трети кръг. Пиар отделът на Ада го разказва като: “Разходки измежду природата и другарство с ласкави палета. ” А в действителност душите на ненаситниците са наказани да лазят в лепкава тиня, шибани от леденостуден дъжд. Ако пробват да сe изправят, върху тях се нахвърля триглавото куче Цербер и със зъби къса месата им, до момента в който не се върнат назад в тинята.

Близнаци

Осми кръг, трета яма

Осми кръг от Ада се състои от 10 ями. Близнаците ще населяват постоянно номер Три. Тя е резервирана за тези, направили симония. Тоест, търгували са със свещени предмети и индулгенции. Повечето Близнаци ще попаднат там безусловно без да осъзнават за какво. Покрай всичките си грехове надали са забелязали това малко мускалче с лимфна течност от Свети Близнакий, която са шитнали сред две цунамите от приказки, с които са заляли почтена, само че суеверна старица. В Трета яма наказването е: “закопаване с главата надолу, като табаните се пържат в пламъци ”.

Рак

Осми кръг, девета яма

Няма да тънат в пъклен пламъци за двуличие, кражба или коравосърдечие. На тях се поставя място в съвсем близко съседство с Близнаците. Раците отиват на безконечен курорт в 8 кръг, Девета яма. Там е за тези, които приживе са били будната съвест на квартала. Такива, които постоянно са намирали недостатък на близък, сяли са неодобрение и съмнение и са жънали цивилен и политически раздори. Наказанието им е гадно – грешниците обикалят в ямата, до момента в който един демон върви и разсича телата им, половинките зарастват и още веднъж биват разсечени.

Лъв

Седми кръг, трети отдел

Сложно е адресирането в Деветте кръга на Ада. Ето че за представителите на този знак се откри място в Седми кръг, който пък се състои от три отдела, защитавани строго от Минотавъра. А особено Трети отдел е предопределен за всички тези, които са прегрешили по отношение на Бог и човечеството. Не е нужно да правиш нещо изключително, с цел да попаднеш там, в случай че си същински Лъв. Трябва просто да се държиш естествено. Групичка грешници прави джогинг в близост, обсипвана с огнени стрели от дяволите. Това са Лъвове, които не са пазили околната среда.

Дева

В Четвърти кръг – не ги бива с парите

Девите може да попаднат в Четвърти кръг. Там се гърчат по едно и също време и скъперниците, и прахосниците. Наказанието им е да вземат участие в неспирна тъпа игра – търкалят с гърди едни против други големи тежести и се пробват взаимно да се избутат, като си разменят от самото начало жестоки проклятия. За същинските Деви попадането в този кръг е културен потрес! Те са прекомерно изискани да употребяват подобен пошъл език и прекомерно интелигентни, с цел да се занимават до края на вечността с едно и също – физическо освен това!, занятие.

Везни

Осми кръг, шеста яма

Една Везна и добре да живее, умира, и душата й попада в една от “Проклетите ями ” на Осми кръг – а точно Шеста яма. Тази яма е натъпкана с лицемери, които другояче добре биха си живели взаимно, в случай че не беше специфичното адско облекло. Те носят златовезани мантии с огромни качулки. Дрехите са подплатени с олово, което ги прави необикновено тежки. Тази яма е отворена и за чиновници на фондации и държавни институции от други слънчеви знаци. В този кръг стоят и хората, отговорни за Христовото разпятие. Те са били разпнати голи на земята.

Скорпион

Втори кръг, само че и осми

Едва след гибелта Скорпионите имат късмет да наподобяват по този начин, както се усещат – с лице на тила, като във филм за екзорсисти. Това е, в случай че попаднат в Четвърта яма на Осми кръг, където е мястото на злоупотребилите с вълшебства и гадания. Иначе редовите Скорпиони се мъчат във Втори кръг – на сладострастниците. Там душите на прегрешилите нямат покой. Мощен вихър ги върти и джасти о скали и камънаци, с цел да им покаже какъв брой рискова може да бъде една стихийна пристрастеност. Душите фучат към чукарите с мисълта: “Да бъдем други към този момент късно е, късно е! ”
etargetAllowOtherCheck=!0;
Стрелец

Осми кръг, всички ями

Всеки Стрелец е по душа младенец, само че по действия – виновник. За да не се пречкат във всички кръгове на Ада, тях нормално ги пращат в Осми, като наказването им е да “стажуват ” във всичките 10 ями. Най-често са в Пета яма, където всевъзможен тип продажници киснат в река от вряща смола. За многообразие ги пускат да потичат, гонени от отровни змии в Седма яма, където са крадците. Най-често обаче Стрелците се пържат в огромни пламъци – всеки поотделно, с цел да се мъчат в самотност. Това е наказването за тези, които са предизвикали някому вреда.

Козирог

В шести кръг при безбожниците

Шести кръг е загадъчно място в града на демоните, ограден от висока и непристъпна стена. Гадните създания не пускат Данте вътре, само че той съумява да надникне благодарение на един ангел и да ни опише в стихове къде ще се мъчат Козирозите. Шести кръг е за епикурейци, безбожници и еретици. Наказанието им е да бъдат хвърлени в трапове, където да горят постоянно в мощен пъклен огън. Понякога попадат и в Първа и Втора яма на Осми кръг – там тичат голи и в долината, а бесовете ги шибат с камшици, задето са съблазнявали други грешници.

Водолей

Девети кръг

В Девети кръг са четири концентрични отдела, три от които са препълнени с Водолеи. В Първи отдел са изменници против роднините, във Втори – против отечеството, а в трети – против приятелите. Понеже се знае, че Водолеите стоят над неща като родственици, татковина и правилни приятели, по тази причина и са подложени на мъчението да киснат замръзнали до гуша във водите на река Кокит. Наказанието за тези три типа изменници е едно и също. В Четвъртия, най-вътрешен отдел стои Луцифер и във всяка една от устите си раздира по един мегагрешник – Юда, Брут и Касий.

Риби

Пети кръг за мързел

След като издъхнат, Рибите грешници най-често плават в тинята на дъното на мътната подземна река Стикс. Никой в никакъв случай не ги вижда или чува, тъй като те не се демонстрират над водата. Наказани са там, без да могат да си поемат мирис, тъй като през живота си са прегрешили в леност, написа " Ретро ". Понякога попадат и във Втори отдел на Седми кръг при самоубийците и тези, които са желали личната си гибел. Първите са осъдени, като са превърнати в сухи дървета, на които гнездят свирепите харпии. Вторите ги гонят гневни кучета до деня на Страшния съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР