Трети европейски делегиран прокурор напуска българския офис на Европейската прокуратура.

...
Трети европейски делегиран прокурор напуска българския офис на Европейската прокуратура.
Коментари Харесай

Трети европейски делегиран прокурор напуска българския офис

Трети европейски делегиран прокурор напуща българския офис на Европейската прокуратура. На постоянното си съвещание Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет /ВСС/ одобри за сведение писмото на Лаура Кьовеши до служебния правосъден министър,  в което Крум Зарков е осведомен, че Ивайло Илиев е изискал да бъде освободен от отговорностите си, заяви БНР. Считано от 1 май, той става асистент на националния член от България в Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване.

Преди Илиев оставки като европейски делегирани прокурори подадаха Елена Попова, която изиска да се върне в Административния съд София- град, и Бойко Калфин, който към този момент е прокурор във Върховната касационна прокуратура. С оставките на тримата кадровата рецесия с българските делегирани прокурори се задълбочи още повече, защото и преди тях 15 - членната квота на страната ни беше попълнена на половина. 

В писмото си до Крум Зарков Лаура Кьовеши упорства този проблем да бъде решен, а членовете на Прокурорската гилдия се схванаха да го обсъдят на някое от идващите съвещания. В съвещанието на Висш съдебен съвет днес не взе присъединяване основният прокурор Иван Гешев, който е на посещаване в Молдова и Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР