Трети ден продължава битката с големия горски пожар край чепеларското

...
Трети ден продължава битката с големия горски пожар край чепеларското
Коментари Харесай

Трети ден битка с огъня край Чепеларе: Пожарът е частично локализиран, унищожени са над 1000 дка гора

Трети ден продължава борбата с огромния горски пожар край чепеларското село Хвойна, оповестиха от Южноцентрално държавно дружество.

Над 100 пожарникари, горски чиновници, доброволци , както и вертолета от авиобаза Крумово ще вземат участие в п отушаването на пламъците . Пожарът е отчасти локализиран , само че не е изцяло сподавен.

Все още има горящи огнища . Огънят е унищожил над 1000 декара, най-вече борова гора.

Тежка техника на Южноцентрално държавно дружество обезпечава достъп за противопожарните коли през труднодостъпния терен, вършат се минерализовани линии против разпространяването на огъня.

На терен в битката с огнената буря са чиновници на Южноцентралното държавно дружество и на държавните горски стопанства в Хвойна, Смолян, Широка лъка, Кормисош, Извора, Смилян, Михалково, Славейно, Златоград, Ардино, Асеновград и Пловдив.

През нощта шест екипа на пожарната са дежурили, с цел да не се допусне разпространяване на пламъците. Усилията също ще бъдат ориентирани огънят да бъде стеснен, с цел да не слезе към „ Синият хан “ и село Хвойна.

Заради огромния горски пожар, в Община Чепеларе е в действие отчасти бедствено състояние за селата Хвойна и Студенец. За момента няма заплаха за околните обитаеми
места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР