Трети ден на ГКПП-Кулата положението с трафика е повече от

...
Трети ден на ГКПП-Кулата положението с трафика е повече от
Коментари Харесай

Трети ден продължава кошмарът на ГКПП-Кулата, ето какво се случва в момента ВИДЕО

Трети ден на ГКПП-Кулата ситуацията с трафика е повече от кошмарно. Опашките и тапите са километрични, от заран до вечер варират от 7 до 15 километра. Пътници, тираджии и туристи са изнервени, условия за очакване няма, хората тичат по потребност в храстите край автомагистралата, оповестява "Труд ".

Проблемът в сряда пристигна от гръцка страна, на ГКПП-Промахон се вършат стопроцентови инспекции на пътуващите от трети страни, вършат се изборно и проби за ковид, попълнят се и заявления за признаци и място на престояване. Най-вече сърбите попадат в тази рубрика, а в този момент те минават в Гърция през България и пункт Кулата, защото в Македония към момента има изключително състояние и границите са затворени.

И още, на Промахон с документите за регистриране в компютъра на влизащите в Гърция работят едвам трима гръцки чиновници, които не могат да смогнат. Това обаче бави колоната от българска страна и тя непрестанно пораства. Опашката от тирове се е проточила на 15 километра, а от коли - 5 км. Такова бе ситуацията по обедно време.

В събота пък се чака да тръгнат и рейсовете по схемата за ден на море. Но поради ситуацията по границата, една част от локалните турператори се отхвърлиха да пътуват и връщат пари на туристите или пък ги презаверяват за друга дата.

Междувременно, Гранична полиция предложи на българските жители да се насочват и към Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден, както и към останалите пунктове на българо-гръцката граница - Маказа, Капитан Петко челник и Ивайловград.

От службата увериха, че от българска страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата се работи на цялостен потенциал – по петима чиновници на вход и на излаз от страната обработват пътникопотока в двете направления, само че от гръцка страна чиновниците са общо трима. Това доста понижава пропускателната дарба на пункта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР