Трети автомобилен производител се интересува от откриване на фабрика в

...
Трети автомобилен производител се интересува от откриване на фабрика в
Коментари Харесай

Румъния очаква трети производител на коли

Трети авто производител се интересува от разкриване на фабрика в Румъния, а договорката може да бъде реалност следващата година, заяви пред румънски медии министърът на бизнес средата Илан Лауфер.

" За министерството, което управлявам и Invest Romania (държавната организация за задгранични вложения, б.р.) е предпочитано да се опитаме да доведем трети производител на коли през идната година ", съобщи Лауфер, без да загатва името на компанията.

Идеята за привличане на трети производител на коли в Румъния беше оповестена за първи път от Костин Борк, някогашен министър на стопанската система в кабинета на Дачиян Чолош през 2016 година Именно неговият екип преговаряше с евентуални вложители.

В страната към този момент работят два огромни автомобилни производителя - Ford и Dacia, която е част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

В Румъния има съществени обичаи в автомобилостроенето, като още през социализма беше един от най-големите производители на коли в Централна и Източна Европа.

Invest Romania е държавната организация за задгранични вложения на Румъния, която сега е под шапката на Министерството на бизнес средата.

Агенцията включва 109 капиталови плана на обща стойност 2.5 милиарда евро. Не всички от тях обаче са изпълнени, някои са още във етапа на изследване.

Те обаче имат капацитет да привлекат непознати вложения на стойност 2.5 милиарда евро и да разкрият 25 000 нови работни места, уточни Лауфер./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР