Третата вълна на коронавируса у нас върви надолу, благодарение на

...
Третата вълна на коронавируса у нас върви надолу, благодарение на
Коментари Харесай

Премиерът в оставка: От следващата седмица ще ваксинираме по 30-40 000 души

Третата вълна на ковид у нас върви надолу, с помощта на извънредно положителната работа по ръководство на пандемията. А вследствие на договарянията по доставките на ваксини, България ще получи близо 5,5 милиона дози за интервала април-края на юни “.

Това съобщи министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на изключителното държавно съвещание. Премиерът в оставка означи, че през май всяка седмица се чакат по над 270 000 дози ваксини на „ Пфайзер “, а през юни – по 410 000 дози седмично. От имунизацията на „ Модерна “ през идния месец всяка седмица ще се доставят по 36 000 дози, а през последните 2 седмици на юни - по 41 000 дози седмично.

Разчетите на Министерството на здравеопазването демонстрират, че през второто тримесечие на годината България ще получи 3,5 милиона дози от имунизацията на „ Пфайзер “, 420 000 дози - на „ Модерна “, 550 000 – на „ Янсен “ и към 1 милион на „ Астра Зенека “ или общо близо 5,5 милиона дози ваксини.

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов акцентира, че с по този начин обезпечените количества ваксини би трябвало да се отворят зелените коридори за имунизация у нас и оптимално бързо искащите да се ваксинират. „ Вчера имаше близо 19 500 имунизирани, уповавам се от през днешния ден броят им към този момент да е по 20 000 дневно, а от идната седмица – и по 30 000-40 000 души. Осигурени са задоволително ваксини и през персоналните лекари, и в центровете за имунизация “, означи Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР