Трета жена заяви, че смята, че нейна снимка може да

...
Трета жена заяви, че смята, че нейна снимка може да
Коментари Харесай

Кампания срещу омразата към затлъстели тела на плажа се провали в Испания

Трета жена съобщи, че счита, че нейна фотография може да е била употребена за испанска рекламна акция за " особеното плажно тяло " без нейно позволение.

Преживялата рак Джулиет Фицпатрик, която е претърпяла мастектомия, счита, че за дамата в рекламата може да са употребявани нейни фотоси.

Целта на рекламата, проведена от испанското министерство на равенството, е да насърчи дамите да вървят на плаж, без значение от това по какъв начин наподобяват.

Сега обаче три британки обявиха, че фотосите им са били употребявани без позволение.

Една от жалбите е подадена в края на тази седмица. През уикенда друга жена, изобразена на плаката, съобщи, че протезата на крайници ѝ е била изрязана.

Създателят на акцията, Арте Мапаче, се извини за потреблението на тези фотоси без единодушието на дамите.

Шестдесетгодишната госпожа Фицпатрик от Южна Англия съобщи, че лицето на дамата, която е претърпяла мастектомия, е взето от една от нейните плажни фотоси.

Но в неделя тя съобщи пред Би Би Си, че тялото на плаката не е нейно, защото дамата е с една гърда, до момента в който тя е с двойна мастектомия - както се вижда на истинската фотография, предоставена в редакцията на Би Би Си.

„ Това, което се случи, наподобява е в цялостен прорез с тематиката на акцията, добави тя. " За мен става въпрос за това по какъв начин тялото ми е било употребявано и показано на показ без мое позволение ", сподели Фицпатрик.

През последните няколко дни английските модели Ньоме Никълъс-Уилямс и Сиан Грийн-Лорд обявиха, че фотосите им са били употребявани в акцията също без тяхно позволение.

" Като се има поради - оправданият спор по отношение на правата върху изображенията в илюстрацията, взех решение, че най-хубавият метод да обезщетявам вредите, които може да са настъпили вследствие на моите дейности, е да разделя парите, които получих за работата, и да дам равни елементи на хората в плаката ", съобщи създателят на инсталираните фотоси Мапаче.

" Надявам се да съумея да реша всичко това допустимо най-скоро, одобрявам грешките си и по тази причина в този момент се пробвам да поправя нанесените вреди ", добави Мапаче.

В изказване по-рано тази седмица Испанският институт за дамите съобщи, че акцията е отговор на " фетфобията ” /от англ. - " ненавист към тлъстините " / – разпространяващата се ненавист към ексцентричните тела - изключително на женските. Това е събитие, което е най-разпространено през лятото ".

---------------------------------------------------------------------

Mария Закаро, Би Би Си
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР