Треньорската рокада в ЦСКА не даде нужният поне първоначален резултат

...
Треньорската рокада в ЦСКА не даде нужният поне първоначален резултат
Коментари Харесай

Треньорската рокада не помогна: ЦСКА падна в трети пореден мач у дома и се отдалечи от Купата

Треньорската рокада в ЦСКА не даде нужният най-малко първичен резултат и " алените " изгубиха с 0:1 от Ботев (Пловдив) в първата пполуфинална среща за Купата на България.

Това е третото следващо домакинско проваляне за тима на ЦСКА, който загуби дуелите си с пловдивския Локомотив и Пирин от шампионата, а в този момент записа загуби и от Ботев за Купата.

В този интервал изключение прави само различен изигран на националния стадион мач - Вечното дерби, в което обаче " алените " бяха в ролята на алегоричен посетител.

Така на 1 май, когато е реваншът пред евентуално цялостните трибуни на " Колежа ", Ботев ще влезе с гол задатък, който обаче няма тежестта на подобен на непознат терен поради отпадането на това предписание.

Все отново " канарчетата " са с крачка по-близо до желан край, а ЦСКА е изправен пред това за поредна година да изпрати нулев сезон, откакто е несериозно да приказваме за конспирация към купата.

Днешният полуфинал, в който за трети път дебют отпред на ЦСКА направи Стамен Белчев, се игра в доста тежки условия и непрекъснат дъжд, което при всички положения повлия на продукцията.

През първата част тимът на ЦСКА, който бе без главните си офанзивни играчи Матиас Фаетон и Фернандо Каранга, бе по-активен на терена, само че това не докара до чисти положения.

Най-дорбият късмет се откри пред Данило Асприля, който обаче се подхлъзна и не съумя да се възползва от неубедителното изчистване на вратаря Ханкич, като ударът на колумбиеца срещна страничната греда от външната страна.

А второто полувреме стартира стремително за Ботев, който не сподели съвсем нищо забавно в нападателен проект преди почивката, само че съумя да поведе още в 48-ата минута.

Ивелин Попов пусна майсторски извеждащ пас към Емануел Уме, който преодоля Густаво Бусато, само че насладата му бе спряна от вдигнатия байрак за засада.

ВАР обаче се намеси и сподели, че въпреки и със сантиметри, нигерийският ас на " канарчетата " е в постоянна позиция и голът бе зачетен - 1:0.

В 62-ата минута пък двата тима останаха с по 10 души на терена, откакто Браян Кордоба излишно потегли да търси пояснение и избута Ивелин Попов, който пък от своя страна с способи от битката непосредствено налетя на колумбийския си конкурент.

Неприятни подиуми, които основният рефер позволи с по червен картон за забърканите.

А до края на полувремето ЦСКА опита, само че по този начин и не съумя задоволително, с цел да се избави от провалянето.

" Червените " насочиха единствено един прецизен удар към вратата на Ботев, а това е прекомерно малко за полуфинален конфликт от Купата, в който си хазаин.

Така Ботев се прибира с гол задатък, който ще би трябвало да брани на 1 май на " Колежа ".

А откакто преди дни Пирин реализира своя първо триумф над ЦСКА като посетител, то през днешния ден Ботев завоюва посещение на ЦСКА в София за първи път от 38 години насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР