Треньорска латиноинвазия в Лондон! Английското е все по-малко на мода

...
Треньорска латиноинвазия в Лондон! Английското е все по-малко на мода
Коментари Харесай

Латиноинвазия в Лондон

Треньорска латиноинвазия в Лондон!
Английското е все по-малко на мода във Висшата лига и проява са последните вести от столицата. „ Арсенал “ откри правоприемник на французина Арсен Венгер в лицето на испанеца Унай Емери, досегашния ментор на „ Пари Сен Жермен “. „ Уест Хем “ пък смени Дейвид Мойс с чилиеца Мануел Пелегрини.
Дълго време британските медии се упражняваха към името на новия ментор на „ артилеристите “. Започна се с Луис Енрике, мина се през Томас Тухел, Патрик Виейра и Тиери Анри. За да се стигне до сигурното – Микел Артета. Да, но не!
„ Арсенал “ се нуждае незабавно от триумфи, поради чиято липса Венгер си потегли. А Емери е абониран за златото. Големият другар на Пеп Гуардиола от испанското им време завоюва 3 пъти подред Лига Европа със „ Севиля “. Направи требъл във френския футбол и единствено свръхамбициите на ПСЖ за трофей в Шампионската лига го прогониха от Париж.
Назначенеито на Емери в „ Арсенал “ още не е реалност, само че всеобщото мнение в Лондон е, че спънки няма. Испанецът е упорит, изискващ и самоуверен треньор. Освен това е следващият отдавнашен зложелател на Жозе Моуриньо, който назова „ плачещо бебе “, до момента в който водеше „ Севиля “. Емери е с позитивна статистика и против Юрген Клоп, откакто победи неговия „ Лвърпул “ във финала на Лига Европа. Само на 46 години испанецът е считан за един от най-големите тактици в играта. Не е инцидентен фактът, че той е един от малцината, поканени на чаша вино от Гуардиола след дуел в Примера дивисион. Тогава Унай водеше „ Валенсия “ и вкара „ прилепите “ в Шампионската лига. А през 2014-а УЕФА го избра за треньор №1 на Европа. Вече 5 следващи сезона Емери не е пропущал да ликува със злато.
Това е и желанието на „ Арсенал “ – да се печелят купи. Венгер загуби своето магическо допиране, а нови провалени сезони при скъпата селекция са неприемливи.
Целта на „ Уест Хем “ не са купите, само че клубът нае треньор, ставал първенец на Висшата лига. 18 години по-възрастният от Емери чилиец Пелегрини победи с „ Манчестър Сити “. Водил е „ Реал “ (Мадрид). И ще получава по 5 милиона паунда годишна заплата. Дейвид Мойс е следващият британец, който е на път да бъде издухан от футболната част на течението Гълфстрийм. Освен купата със „ Сити “, Пелегрини взе и Купата на британската лига с „ жителите “. Под негово управление клубът от Манчестър стигна до единствения в историята си полуфинал в Шампионската лига. Последните 2 години на Пелегрини бяха в китайския „ Хебей “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР