Треньорите Фикрет Ереджебов и Стойка Кръстева определиха като много успешно

...
Треньорите Фикрет Ереджебов и Стойка Кръстева определиха като много успешно
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Имаме потенциал и деца, които искат да се доказват и да се развиват в бокса

Треньорите Фикрет Ереджебов и Стойка Кръстева дефинираха като доста сполучливо представянето на българските боксьори, които завоюваха пет медала на европейското състезание за младежи и девойки в Хърватия. Викторио Илиев стана отличник на Европа при 60-килограмовите. Стоян Петров (86 кг) и Алейна Мехмед (81 кг) взеха сребърни оценки, а Атанас Динков (54 кг) и Роселин Бачевски (92 кг) – бронзови. Резултати, които отредиха осмо място на България в класирането по медали.

" Беше тежко съревнование, само че девойките и момчетата се показаха сносно. Имаше такива, от които чакахме повече, само че не съумяха да разпрострат капацитета си. Но и други, които за пръв път участваха, като Атанас Динков, който направи два прелестни мача. Искаше ми се и Христеа Нинова да влезе във финалите, само че ѝ липсва интернационален опит. Алейна изигра мощни мачове ", разяснява Стойка Кръстева.

" Щастлива съм за Викторио, който е доста работлив. Изстрадана купа, тъй като се бори с килограми, тежки съперници, финалът с украинеца не бе по никакъв начин лек. За Стоян също съм щастлива, може би малко още опит му би трябвало, тъй като той водеше играта във финала. Всеки би трябвало да си направи изводите и да продължи да работи. Но това е прекрасен тим, в случай че продължат да се трудят, част от тях могат да влязат при мъжете следващата година. Резултатите демонстрират, че вървим в вярна посока. На тези момчета и девойки им трябват игра и опит. Поздравления за всички, тъй като това е екипна работа – като започнеш от президента Красимир Инински, всички, които работят във федерацията, треньорите по клубове, треньорите в националните гарнитури, самите момчета и девойки. Ако някой не си извърши дилемите по веригата, няма да се получи. Имаме капацитет, деца, които желаят да се потвърждават и да се развиват ", показа олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева.



" Това е огромен триумф за нас. Честно казано не чаках да се представим чак толкоз добре, като се има поради и че другите момчета също имаха своите шансове да вземат медали. Сега ни следва един шампионат в Косово, на който ще вземем момчетата с по-малко опит, с цел да ги обиграем. След това идва Балканиада, " Емил Жечев " и в края на годината е международното състезание “, съобщи и Фикрет Ереджебов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР