Треньорът по тенис Пресиян Коев гостува в предаването Денят започва

...
Треньорът по тенис Пресиян Коев гостува в предаването Денят започва
Коментари Харесай

Пресиян Коев: Григор Димитров прави повече плоски и лифтирани бекхенди, което показва устойчивост

Треньорът по тенис Пресиян Коев гостува в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия, където разяснява представянето на (Австралия).

" В един от най-светлите български празници - Ивановден, Григор зарадва всички българи, даже и тези, които въобще не се интересуват от спорта. Този шампионат е част от подготвителните съревнования за Australian Open в Мелбърн. Още предходната година през есента Димитров сподели извънредно високо равнище. Радостно е, че той съумява да го надгради все още. За един тенисист от неговото равнище е доста значима купата. Това, че той съумя да вдигне купата в Бризбън е сериозен подтик, който се надвам, че ще успеем да забележим в идващия шампионат по най-хубавия метод ", разяснява Коев.

Той разяснява и техническите съставни елементи на българската звезда, които го вършат толкоз рисков за останалите съперник.

" Сервисът е първото нещо. По-ниско мятане, по-кратко придвижване на целия начален удар и това му дава опция да извършва повече директни точки от сервис, а и когато не успее да осъществя такава, да получи доста комфортна топка по-късно в разиграването. Това е най-основната смяна. Другата е на бекхенда. От АТР нарекоха Григор " слайси " (заради подсечения си бекхенд удар) предходната година, само че сякаш той изпълняваше прекомерно доста пъти този удар. Сега виждаме, че той прави повече плоски и лифтирани бекхенди, което демонстрира резистентност в очите на неговите противници и това носи резултат ", съобщи Коев.

Целият разбор на експерта можете да видите във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР