Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович призна, че в кариерата

...
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович призна, че в кариерата
Коментари Харесай

Акрапович: В кариерата си не съм имал такъв мач

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович призна, че в кариерата си не е имал подобен мач като този със Спартак (Търнава) довечера. " Смърфовете " бяха на път да отпаднат от Лига Европа с човек повече, защото губеха с 0:3 в Словакия, само че Ален Ожболт съумя да означи за пловдивчани и да ги класира напред в шампионата. Наставникът призна, че отборът му е имал и шанс, защото не е съумял да управлява срещата.

“Страхотна е страстта. Пропуснахме цялото първо полувреме, не играхме добре. Трябавше да се сложим в позиция да играем по метода, по който искахме, само че не успявахме да си подаваме задоволително добре. Важното обаче е, че още веднъж успяхме да покажем темперамент. Спартак осъществиха опциите, които имаха, удариха и греда. Само когато комбинираме, можем да вкараме гол. Исках да вкараме гол и тогава щеше да е по-лесно. За страдание не стана по този начин. Моите играчи си бяха помислили, че са си свършили работата след първия мач, а аз им споделих, че 2:0 е най-опасен резултат. Стана прекрасен мач, от това печели футбола”, съобщи Акрапович.

“В кариерата си не съм имал подобен мач, Знаех, че ще иаме късмет да вкараме. Отидох на Кръстова гора и отново ще отида, тъй като този шанс ни оказа помощ. Още не съм приказвал с Крушарски. В хотела ще бъде бурно, радостно, ще изпием по една бира. В неделя обаче имаме сложен мач. Трябва да покажем играта от второто полувреме и тогава ще имаме шансове”, сподели още експертът.

Локомотев не бе отстранявал противник в Европа от 14 години, тъй че това е исторически миг за клуба.

“Няма по какъв начин да не съм удовлетворен от този триумф. Щастлив самичък, че съм треньор на Локомотив в този миг. Радзвам се и за играчите, които ще си спомнят за този мач след години. Благодарих на почитателите ни. И при 3:0 не стопираха да пеят, подкрепяха тима. Това са неповторими почитатели. Няма такива други на света”, добави наставникът.

Накрая той разяснява идния противник в третия прелиминарен кръг - Страсбург.

“Вярвам, че можем да отстраним и Страсбург. Можем да играем против всеки, в случай че се срещнем добре със противника. В първия мач се видя какво можем. Днес влизането на Георги Илиев даде подтик на тима. Този урок и шанс ще ни помогне да не вършим различен път такива грешки”, приключи босненецът.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР